Vazquez en Oulare in de basis bij Club Brugge

© BELGAIMAGE
Redactie KW

Club Brugge-coach Michel Preud’homme toverde donderdag in zijn opstelling voor de heenwedstrijd in de kwartfinales van de Europa League tegen het Oekraïense Dnipro Dnipropetrovsk toch nog een kleine verrassing uit zijn hoed: in de spits krijgt youngster Obbi Oulare de voorkeur op Tom De Sutter. Victor Vazquez is speelklaar en verschijnt dan ook aan de aftrap in het Jan Breydelstadion. De Spaanse spelmaker was de voorbije dagen wegens een keelontsteking onzeker voor de wedstrijd.

Aanvoerder Timmy Simons wordt omwille van de blessuregolf een rij achteruit geschoven en komt centraal in de verdediging naast Brandon Mechele terecht. Davy De fauw (rechts) en Laurens De Bock (links) staan op de flanken. De vrijgekomen plaats op het middenveld wordt ingenomen door Gato Silva. De Chileense international krijgt voor zich Ruud Vormer en Vazquez, op de flanken moeten José Izquierdo en Lior Refaelov voor aanvallende impulsen zorgen in steun van diepe spits Oulare. In doel staat naar goede gewoonte het Australische sluitstuk Mathew Ryan.

Bij de stugge Oekraïners zijn er geen verrassingen. De Club-verdedigers moeten vooral opletten voor woelwater Yevhen Konoplyanka, aanvoerder Ruslan Rotan en de Kroatische spits Nikola Kalinic.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier