Vandalisme in Jan Breydelstadion vlak voor duel tegen AA Gent

De supporters van Club Brugge ontvangen zondagmiddag voor de tweede keer deze week AA Gent. © BELGA
Redactie KW

Het Brugse Jan Breydelstadion heeft afgelopen nacht enkele vandalen over de vloer gekregen. Dat meldt Club Brugge zondagnamiddag op zijn website. “Enkele vandalen drongen deze nacht binnen in het Jan Breydelstadion en bekladden er de Noord-Tribune”, klinkt het bij Blauw-Zwart.

Zo zouden er stickers op de stoeltjes van de Brugse spionkop gekleefd zijn, werd er blauwe graffiti op de muren gespoten en zouden ook de doelpalen blauw geverfd zijn. De actie zou het werk zijn van supporters van AA Gent, zondagnamiddag in Jan Breydel de opponent van Club Brugge in de topper van de 25e speeldag in de Jupiler Pro League.

“De anti-Club slogans werden door ons onderhoudsteam ondertussen verwijderd. Club wil alle supporters oproepen om er een enthousiaste maar respectvolle voetbalnamiddag van te maken en op een positieve manier te supporteren. Afgelopen woensdag hebben we getoond hoe het moet. No Sweat No Glory”, aldus Club.

Het duel van zondag wordt er in ieder geval één om naar uit te kijken. Leider AA Gent, dat woensdag door Club uit de Beker gekegeld werd (1-0 in de terugwedstrijd van de halve finales), heeft in de stand drie punten voorsprong op de Bruggelingen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier