Twee speeldagen schorsing voor Oscar Duarte

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge-verdediger Oscar Duarte heeft dinsdag van de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) een schorsing van twee wedstrijden effectief en een boete van 800 euro gekregen voor zijn uitsluiting in de Bekerwedstrijd tegen Cercle.

Daardoor mist Club Brugge de Costa Ricaanse verdediger in de komende twee competitiewedstrijden: op het veld van AA Gent en thuis tegen Moeskroen-Péruwelz. Vrijdag had het bondsparket Duarte een schorsingsvoorstel van twee speeldagen en 600 euro boete voorgelegd, maar club en speler besloten daarmee niet akkoord te gaan. Tegen de uitspraak van de Geschillencommissie kan Duarte nog in beroep gaan.

Drie andere disciplinaire veroordelingen

Het was in de terugwedstrijd van de halve finales in de Beker van België dat Duarte vorige week een slag uitdeelde aan Cercle-speler Karel Van Roose. De rode kaart was het gevolg. De Geschillencommissie besloot hem dinsdag voor twee speeldagen te schorsen. “Deels omdat Duarte al sinds 2013 drie andere disciplinaire veroordelingen opliep in ons land”, aldus het besluit van de commissie.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier