Transfer Vanaken naar Club Brugge is afgerond

© BELGA
Redactie KW

Na het slagen voor de medische testen is de transfer van Vanaken van Sporting Lokeren naar Club Brugge definitief rond.

Nadat beide clubs vrijdag een principeakkoord rond Hans Vanaken (22) hadden bereikt, ligt de transfer nu in een definitieve plooi. Club Brugge liet via hun website weten dat Vanaken geslaagd is voor zijn medische testen. Hij zou een contract voor 5 seizoenen hebben ondertekend. Vanaken is de derde Brugse zomertransfer na doelman Bruzzese en aanvaller Diaby.

“Club krijgt meer mogelijkheden”

“Het was vorig jaar al duidelijk dat Club me heel graag wou en ik ben heel blij dat het nu uiteindelijk toch allemaal in orde is gekomen”, laat de bijna-nieuwkomer ook nog optekenen. “Op dit moment ben ik nog wat overdonderd, alles ging tenslotte heel snel nu. Het is voor mij echt een droom om voor Club te kunnen spelen. Mijn eerste focus is me goed te integreren in de groep. Ik zal zo snel mogelijk het niveau dat toch wat hoger ligt dan in Lokeren, proberen op te pikken door in de eerste plaats hard te werken. Ik ken al enkele jongens van bij de nationale ploeg en ik kijk uit om samen met hen voor de fantastische Clubfans te kunnen spelen. Mijn ambitie is om op termijn een bepalende speler te worden.”

Manager Vincent Mannaer zegt erg tevreden te zijn met deze transfer. “Hans is een speler met zeer veel voetbalkwaliteiten maar ook met een profiel dat uitstekend bij Club past: jong, Belgisch, winnaarsmentaliteit en met groeipotentieel. We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we Hans graag bij Club zagen. Met hem erbij krijgt de ploeg opnieuw meer mogelijkheden, al krijgt hij de tijd om zich te integreren. In die zin is het goed dat we hem erbij hebben van bij de start van de voorbereiding. Het siert Hans dat hij direct duidelijk heeft gemaakt dat Club zijn prioriteit was en dat hij daarom ook andere voorstellen naast zich neerlegde.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier