Tom kijkt met spanning uit naar de bekerfinale

Tom Hoornaert met zoon Briek (10) die duidelijk ook al de blauwe richting uitgaat. Op de achtergrond herkennen we het kunstwerk van Dominique Lobbestael als eerbetoon aan Lotte Lambert. © PH
Redactie KW

“Voetbal is voor mij meer dan de match alleen, het is een sociale beleving die al begint van twee uur voordat de scheidsrechter de match op gang fluit”, vindt Tom Hoornaert (48), zaakvoerder van VOS Travel.

“Dankzij het voetbal heb ik al mensen van over heel Vlaanderen leren kennen. Het is ook daarom dat ik speciaal vanuit Oostkamp op 20 maart een bus inleg richting Heyzel. Dertig personen uit mijn kennissenkring kunnen mee”, vertelt Tom Hoornaert. “Per jaar probeer ik zeker één Europese uitmatch mee te pikken. Die probeer ik dan te combineren met een interessant stadsbezoek. Ik droom ervan om nog eens tegen een Schotse ploeg uit te komen. Op Schotland ben ik verliefd.”

“Ik supporter al van kleins af voor de Club. Mijn pa was een goede vriend van wijlen Johny Thio. Zelf speelde ik nog als jeugdvoetballer bij Club Roeselare. En de eerste voetbalschoenen die ik aantrok waren schoenen die Thio nog had gedragen.”

Goede en kwade dagen

“Ik supporter voor Club Brugge voor de naam, de kleuren en het stamnummer en niet voor de spelers en de trainers want die komen en gaan. Dat zijn passanten in vergelijking met échte Clubspelers zoals Gert Verheyen, Jan Ceulemans, Franky Vanderelst en boven alles Raoul Lambert.”

Echte supporters blijven trouw aan hun club, in goede en kwade dagen”, vindt Tom. “Vorige week ben ik nog bij Raoul Lambert geweest samen met kunstenaar Dominique Lobbestael die een prachtig portret van Lotte had gemaakt. Dominique is trouwens een schoonzoon van Hugo Broos. Raoul is nog steeds een eenvoudig en fantastisch mens, een clubspeler die ik in mijn hart draag. Hij signeerde met plezier dit kunstwerk. Het zal zeker een ereplaats krijgen in mijn bureau.”

Op stang jagen

“Echte supporters blijven trouw aan hun club, in goede en kwade dagen”

“De uitslag van een Clubmatch kan mijn humeur de volgende dagen al eens beïnvloeden (lacht). Mijn klanten weten dat ook. Velen sturen na een slechte match dan nog soms een extra sms’je om mij met een prikje nog meer op stang te jagen. Nu ja, als je kunt uitdelen moet je ook kunnen incasseren. Ik heb daar geen moeite mee.”

Doelpunt Mendoza

“Eén van de mooiste momenten uit het Clubverleden dat ik mij als toeschouwer nog levendig herinner, is ongetwijfeld de 0-1 op 22 oktober 2003 in San Siro met het knappe doelpunt van Andres Mendoza tegen het grote AC Milan. De zinderende bekerfinale van vorig jaar waar Rafaelov Anderlecht in de 93ste minuut nog de 2-1 opdoffer gaf, is natuurlijk ook eentje om in te kaderen. Mijn pronostiek voor dit jaar is ook weer een overwinning met 2-1. En een leuke match natuurlijk…”, besluit Tom Hoornaert.

(PH)