Tom De Sutter sleept punt uit de brand voor Club Brugge

© BELGA
Redactie KW

Club kon vrijdagavond pas in de slotminuten een 0-1-achterstand ongedaan maken en zo een tweede seizoensnederlaag vermijden.


© BELGA

Net voor de aftrap nam het Jan Breydelstadion afscheid van Jonathan Blondel, die deze week liet weten dat hij stopt met profvoetbal. Blue Army had een spandoek voorzien met als opschrift ‘Blondel: 100% passion, 100% Club Brugge #ThanksJoe’. De middenvelder kreeg op het veld geschenken van de Supportersfederatie en Club Brugge en bedankte nadien de supporters met een zelfgemaakt tekstje in het Frans en het Nederlands. Nadien volgde nog een traditionele minuut stilte voor de overleden Clubsupporters en -sympathisanten, Junior Malanda en Jo Vanhecke en die werd voortreffelijk opgevolgd door beide supportersgroepen.

Kujovic in doel

Michel Preud’homme koos voor deze wedstrijd zoals verwacht voor Vladan Kujovic als doelman. Voorin stond bij blauw-zwart een Zuid-Amerikaanse linie. Felipe Gedoz en José Izquierdo speelden op de flanken in steun van Nicolas Castillo, die de voorkeur kreeg op Tom De Sutter. Voor de rest stonden bij Club de verwachte namen in de basis. Net als bij Club stond er ook bij de bezoekers één West-Vlaming in de ploeg. Deerlijkenaar Wouter Biebauw heeft er een vaste stek tussen de palen. Jens Naessens, de ex-spits van Zulte Waregem, kreeg zijn eerste basisplaats en verdrong zo Dalibor Veselinovic naar de bank.

Tom De Sutter sleept punt uit de brand voor Club Brugge


© BELGA

Geen goals voor rust

De Bruggelingen eisten in de eerste helft het balbezit op, maar toch was het opletten voor de tegenaanvallen van KV Mechelen. In de achtste minuut van de wedstrijd was al de mooiste actie van de hele eerste helft te zien. Felipe Gedoz zette met een hakje op de eigen achterlijn Thomas Meunier op weg en die bediende op zijn beurt Ruud Vormer. Het schot van de Nederlander strandde echter op de vuisten van Biebauw. Club kreeg nadien nog mogelijkheden via Castillo, Meunier en Gedoz, maar doelpunten vielen er niet. De bezoekers konden daar schoten van Matthys en Hanni tegenover zetten, maar ook dat leverde geen goals op. Tien minuten voor de rust kreeg Preud’homme nog een berisping van scheidsrechter Luc Wouters, nadat hij te fel protesteerde tegen een beslissing van de ref.

Naessens opent de score

Club moest na de rust op zoek naar een doelpunt en Castillo kreeg daar na zes minuten al een mooie kans toe. De Chileen leek alleen op de doelman te kunnen afgaan, maar twijfelde te lang en kwam uiteindelijk niet tot een schot. Net op het moment dat Club de druk leek op te voeren, sloeg KV Mechelen genadeloos toe. Obradovic stak de hele linkerflank over en via Claes kwam de bal bij Naessens terecht, die Kujovic tegenvoets vloerde. Preud’homme reageerde door De Sutter in te brengen in plaats van Gedoz, waardoor Castillo naar de flank moest uitwijken.

Tom De Sutter sleept punt uit de brand voor Club Brugge


© BELGA

De Sutter trapt in winkelhaak

Terwijl KV Mechelen vooral tijd probeerde te winnen, kreeg Club twee kansen via De Sutter. Eerst kon hij onvoldoende bij een voorzet van Meunier en even later werd zijn schot op de lijn gered door Seth De Witte. Blauw-zwart bleef doorduwen, maar leek geen loon naar werken te zullen krijgen. Een voorzet-schot van Refaelov ging ook nog voorlangs. Net op het moment dat de wedstrijd verloren leek, sloeg De Sutter alsnog toe. De Balegemnaar nam de bal aan en trapte die enig mooi in de winkelhaak voorbij Biebauw. Club vermeed op die manier zijn tweede nederlaag van het seizoen. Dinsdag krijgen de Bruggelingen een nieuwe kans om KVM te verslaan, want dan komen de Maneblussers op bezoek in het kader van de Beker van België.

(KPL)

Doelpunt: 58′ Naessens (0-1), 90′ De Sutter (1-1).

Club Brugge: Kujovic, Meunier, Duarte, Mechele, Simons, Vormer, Refaelov, Gedoz (62′ De Sutter), Castillo, Izquierdo (80′ Bolingoli).

KV Mechelen: Biebauw, Obradovic, De Witte, Kosanovic, Bateau, Matthys, Cisse (90′ Biset), De Petter, Hanni (81′ Rits), Claes, Naessens (61′ Veselinovic).

Gele kaarten: 17′ Izquierdo, 23′ Refaelov, 39′ Cisse, 54′ Naessens, 71′ De Petter, 86′ Matthys.

Scheidsrechter: Luc Wouters.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier