Tom De Sutter neemt afscheid van Club Brugge met dubbel gevoel

© BELGA
Redactie KW

De wedstrijd tegen Manchester United in de laatste kwalificatieronde voor de Champions League werd meteen de afscheidsmatch bij Club Brugge van Tom De Sutter. De aanvaller vertrekt immers naar het Turkse Bursaspor.

“Zijn in de eerste helft een paar kleine details in ons voordeel, dan had er zeker iets meer ingezeten dan de zware 0-4 verliesbeurt”, meende de Sutter. “Met wat meer geluk stond het misschien gelijk of stonden wij zelfs voor. Maar dat was dus niet het geval. In de tweede helft kwam het klasseverschil tussen Manchester en Club Brugge naar boven. Er was dan ook heel weinig te doen aan de heerschappij van Manchester United.”

Tom De Sutter neemt afscheid van Club Brugge met dubbel gevoel

“Wij probeerden eruit te komen, maar dan kwamen er veel ruimtes en die werden door onze tegenstander bijzonder goed benut. Na de rust zijn we iets te snel onze organisatie verloren, waardoor we helemaal ten onder gingen. Mentaal was het al zwaar na die 0-1. Toen ze verder uitliepen was het voor ons helemaal gedaan. Wij gingen iets teveel uit positie lopen met het gekende gevolg. Dit was mijn afscheidsmatch en het is heel sneu dat we met zo’n zware cijfers verliezen. Er zat misschien iets meer in, maar ons kwalificeren was nog iets anders. Ik sluit het hoofdstuk Club Brugge dus af met een dubbel gevoel.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier