Timmy Simons verlengt contract tot 2016 bij Club Brugge

Redactie KW

Dat maakte de 38-jarige aanvoerder van blauw-zwart vrijdag op Twitter bekend.

“Blij nog tot 2016 deel uit te maken van MIJN Club!”, tweette Simons, momenteel op winterstage met Club Brugge in het Spaanse San Roque (Sotogrande). De afgelopen weken verlengde de competitieleider ook de overeenkomsten met Mathew Ryan, Victor Vazquez, Brandon Mechele, Bjorn Engels en Nikola Storm.

“De voorbije weken zag ik al Mathew Ryan, Victor Vazquez en onze jonge gasten bijtekenen”, zo klinkt het bij Simons op de clubwebsite. “We zijn met heel deze groep een mooi verhaal aan het schrijven. Daarom ben ik heel blij om nog een jaar extra deel te mogen uitmaken van deze groep en de unieke Club-familie. Deze club is een deel van mijn leven en ik ga het komende anderhalf jaar alles geven wat ik in mij heb om onze fantastische fans iets terug te geven voor hun jarenlange steun.”

“Kers op de taart”

“Ik was al zeer tevreden met de eerdere contractverlengingen en de nieuwe aanwinsten”, verklaarde coach Michel Preud’homme. “Het bijtekenen van Timmy is de kers op de taart. Hij is de leider van deze groep en bewijst nog steeds elke week zijn waarde op het veld. Met zijn ervaring is hij een grote troef voor deze spelerskern.”

Simons speelt sinds de zomer van 2013 opnieuw voor Club Brugge, toen hij een contract voor twee seizoenen tekende. Eerder speelde hij in Jan Breydel tussen 2000 en 2005. De middenvelder, die ook in de verdediging uit de voeten kan, won met de West-Vlamingen twee titels, twee bekers en een Gouden Schoen. Eerder trad Simons aan voor Diest (1995-1998), Lommel (1998-2000), PSV (2005-2010) en Nürnberg (2010-2013).

(Belga-foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier