Thomas Meunier blijft 100% zeker bij Club Brugge

09/06/16 om 16:01 - Bijgewerkt om 16:01

De Champions League-kwalificatie speelde een belangrijke rol in zijn beslissing. De rechterflankverdediger toont zich ook ambitieus voor het EK in Frankrijk en ambieert een basisplaats.

Thomas Meunier blijft 100% zeker bij Club Brugge

Meunier bereidt samen met de Rode Duivels het Europees Kampioenschap voor in het Franse Bordeaux. © BELGA

Meunier blesseerde zich tijdens de slotspeeldag van Play-off I aan de dij en miste zo een pak trainingen. "Ik heb de drie oefensessies op Franse bodem goed verteerd en voel me goed", verklaarde hij donderdag. "Ik ben er klaar voor." De aanvallende rechtback is verlost van zijn dijbeenblessure en hoopt de Rode Duivels te kunnen helpen op het komende EK in Frankrijk.

De defensie van de Rode Duivels gaat de voorbije dagen vaak over de tongen bij media en supporters. In de oefeninterlands tegen Zwitserland, Finland en Noorwegen wisselde bondscoach Marc Wilmots vaak van opstelling en de Belgische verdediging ging hier en daar ook in de fout. "Vroeger hadden we bij de nationale ploeg een probleem op de rechtsback en nu zijn er met Toby Alderweireld, Laurent Ciman, Jason Denayer en ikzelf vier opties. Ik heb kwaliteiten die de anderen niet hebben en zij hebben er die ik niet heb. Ik houd me klaar, maar uiteraard hoop ik op meer", aldus Meunier. "Ik heb de ambitie om basisspeler te zijn en wil de keuze van de coach moeilijker maken."

De Luxemburger beseft wel dat het moeilijk wordt om maandag in Lyon meteen aan de aftrap te staan tegen Italië. "Ik kom pas terug uit blessure en geef mezelf 10 procent kans. Bij de Rode Duivels spelen we in een systeem met vier verdedigers waarbij er telkens één back mag oprukken en één achteraan moet blijven. Dat kan ik."

De rechtsback sprak ook even over zijn toekomst. "Nu zeg ik dat ik 100% zeker bij Club Brugge blijf. De Champions League spreekt me enorm aan, ook al hebben we maar een minieme kans om daar ver in te geraken. Ik voel me erg goed bij Club, de coach blijft en het bestuur probeert ook de spelersgroep samen te houden."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!