Sven Vermant verlaat Club Brugge en wordt de nieuwe trainer van Waasland-Beveren

Sven Vermant, hier samen met zijn voorganger Philippe Clement bij Club Brugge. © VDB
Redactie KW

Sven Vermant (44) is de nieuwe trainer van Waasland-Beveren. De voormalige middenvelder neemt de plaats in van Philippe Clement, die op 18 december naar KRC Genk overstapte.

Sven Vermant verlaat met onmiddellijke ingang Club Brugge, waar hij beloftentrainer was. Vrijdag zal hij al zijn eerste training leiden op de Freethiel. Om 12.30 uur wordt hij voorgesteld aan de media. Zaterdag vertrekt Vermant met de selectie op winterstage naar San Pedro del Pinatar. Voor de gewezen middenvelder van onder meer KV Mechelen, Club Brugge en Schalke 04 wordt het zijn eerste opdracht als hoofdcoach in de eerste klasse.

“Sven Vermant is opnieuw een jonge, Belgische trainer die zijn kans krijgt om door te groeien bij Waasland-Beveren”, meldt de club in een persbericht. “Hij zal het project, dat begin dit seizoen werd ingezet, verderzetten. Uiteraard zal hij ook zijn eigen kruiden en accenten daaraan toevoegen. Als speler verzamelde hij de nodige nationale én internationale bagage om deze groep naar een hoger niveau te tillen en ook als trainer bewees hij al goed werk te leveren.”

“We willen op de Freethiel op lange termijn werken, dat is al een tijdje duidelijk. Sven heeft ook veel goesting om zich in ons project te storten. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit opnieuw een succesverhaal wordt“, zegt voorzitter Dirk Huyck. Waasland-Beveren prijkt na 21 speeldagen op de tiende plaats in de Jupiler Pro League met 25 punten. Sven Vermant zal op zaterdag 20 januari debuteren met een thuiswedstrijd tegen STVV.