Sven Vermant coacht volgend seizoen beloften van Club Brugge

© BELGA
Redactie KW

Sven Vermant, de voorbije twee jaar actief als jeugdtrainer bij Club Brugge, volgt vanaf volgend seizoen Jannes Tant op als beloftencoach bij FCB.

Dat meldde de eersteklasser woensdag. Jannes Tant stopt omwille van familiale redenen.

“Met de keuze van Sven Vermant kiezen we naast continuïteit ook voor iemand die puur Club-DNA door de aderen heeft stromen”, zegt Pascal De Maesschalck, hoofd van de Club Brugge Academy, op de clubwebsite. “Hij verstaat de kunst om spelers beter te maken en heeft bewezen keihard te willen werken voor Club Brugge.”

De 42-jarige Vermant genoot zijn opleiding bij KV Mechelen, maar trok nadien naar Club Brugge (1993-2001). Na een avontuur bij Schalke 04 (2001-2005) keerde de ex-middenvelder terug naar het Jan Breydelstadion. Ook wanneer zijn professionele voetbalcarrière ten einde was, ging hij er aan de slag als jeugdtrainer en als assistent van de Brugse beloften. De 18-voudige Belgische international was tevens een jaar werkzaam als sportief verantwoordelijk van Blauw-Zwart.

“Ik ben uiteraard zeer blij met deze volgende stap in m’n loopbaan bij Club. Ik kijk er naar uit om het werk van bij de U17 te kunnen doortrekken met deze groep”, aldus Vermant. “Ik wil vooral de professionalisering voortzetten en de manier van werken en voetballen zoals deze in de hele Club gehanteerd wordt verzekeren bij de beloften.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier