STVV-verdediger breekt kuitbeen na stevige ingreep Wesley Moraes

Wesley Moraes - hier aan het bikkelen met Jorge Teixeira van STVV - ging hard door op zijn tegenstander. © BELGA
Redactie KW

Sint-Truiden moet haar Duitse verdediger Sacha Kotysch zes tot acht weken missen met een kuitbeenbreuk. Dat maakten de Kanaries maandag bekend op hun website. Kotysch liep de breuk op in de partij van zondag bij leider Club Brugge (4-1), na een forse tackle van Brugge-spits Wesley Moraes.

In de 25e minuut van de partij in het Jan Breydelstadion torpedeerde Wesley de STVV-verdediger. Na verzorging kwam die nog even terug op het terrein, maar na een nieuwe tackle van Wesley in de 39e minuut moest Kotysch de strijd staken. Onderzoek deze voormiddag bracht een kuitbeenbreuk aan het licht. STVV meldt dat de verdediger zo’n zes tot acht weken out is.

De spits van Club Brugge kan wel niet gestraft worden voor zijn harde ingreep. Omdat er bij de wedstrijd tussen Club en Sint-Truiden een videoref aanwezig was, kan de spelfase niet herbeoordeeld worden. Wesley komt dus goed weg. Ook Larry Azouni van KV Kortrijk mag na dit weekend de videoref bedanken. Zijn charge op de enkels van KRC Genk-speler Alejandro Pozuelo werd door zowel de ref op het veld als de assistent in het busje niet opgemerkt. Azouni ontsnapt dus evenzeer aan een mogelijke schorsing.