Straks strijken duizenden Club-fans neer in Manchester

De spelers moesten even wachten om de heilige grond te betreden.
Wouter Vander Stricht

50 bussen, vier vliegtuigen en nog wat mensen met eigen vervoer. Zo zal de blauw-zwarte invasie zich inzetten vandaag.

Dag één verliep gisteren voor Club van een leien dakje. Dat het vliegtuig uit Kopenhagen een kwartiertje op zich liet wachten, dat werd er met de lach bij genomen. Want voor de hele Club-familie is dit de match van het jaar. Dat bleek ook op de open training in Old Trafford. Tientallen veiligheidsmensen zorgden ervoor dat iedereen gaat en staat waar hij mag, zelfs de spelers werden nog een tijdlang achter het spreekwoordelijke hek gehouden. Maar je ziet ook dat doorwinterde profs als De Sutter en Simons nog stralen als ze zo’n mat op stappen. Voor de jonge, vaak ook West-Vlaamse gasten, zal dit evenwel nog onvergetelijker zijn.

“Indrukwekkend hoe een leeg stadion al imposant kan zijn”

Het stadion ook al impossant met enkele tientallen mensen erin, wat als er straks 67.000 voetbalgekke mensen zullen zitten. Na de open training werd ook even de underground in gedoken. De verzamelde pers (toch 30 man en een vrouw sterk) en sponsors werden op uitnodiging van Club naar restaurant ‘Australasia’ gelokt. Het restaurant bevindt zich grotendeels onder de grond en serveert vernieuwende keuken. Vincent Mannaert was het vroeger op het spoor gekomen en wilde zijn ontdekking wel eens delen met de delegatie die meereist in het spoor van Club. En het werd gesmaakt.

En straks is het aan de fans. Zij zullen zich ‘en masse’ over Manchester uitstorten. De bussen komen in gespreide slagorde aan, want per boot werd het aantal supportersbussen beperkt. Dat betekent dat de vroegsten hier al in de voormiddag zullen zijn, de laatsten zullen pas rond 16 uur aankomen. 50 bussen, vier vliegtuigen en nog wat mensen die zich op eigen houtje een weg zochten naar de match van het jaar, dat betekent samen dik 3.000 mensen. Zoveel tickets zijn er ook voorzien, al zullen er bij de thuisfans waarschijnlijk ook wel wat West-Vlamingen steken. Sfeer zal er zeker en vast zijn in het stadion, nu nog hopen dat Club er ook een mooi resultaat kan neerzetten.

Op Old Trafford verwelkomen ze al de supporters van Club Brugge.
Op Old Trafford verwelkomen ze al de supporters van Club Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier