Stefano Denswil wil de Europese nul wegwerken: “Punten pakken voor de fans”

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge speelt woensdagavond in het eigen Jan Breydelstadion zijn zesde en laatste groepswedstrijd in de Champions League tegen het Deense FC Kopenhagen. Verdediger Stefano Denswil wil daar de nul van de tabellen vegen.

De Bruggelingen verloren hun vijf vorige partijen en zijn daardoor al zeker van de uitschakeling. “Toch is de groep nog zeer gemotiveerd”, legde Denswil een dag voor de wedstrijd uit. “We willen die nul wegvegen.”

In de heenwedstrijd in Kopenhagen opende Denswil de score met een eigen doelpunt. Nadien kregen de Bruggelingen nog drie goals om de oren om uiteindelijk met een 4-0 afstraffing huiswaarts te keren. “Natuurlijk zijn we met een slecht gevoel uit Kopenhagen teruggekeerd”, opende Denswil. “Dat was in een slechte periode, maar ondertussen is het zelfvertrouwen weer teruggekeerd. Zaterdag tankten we nog extra vertrouwen met de 2-0 zege tegen Oostende.”

In de Champions League slaagde Club Brugge er nog niet in punten te rapen. “Dat steekt binnen de groep”, beaamde Denswil. “We gaan woensdag tot het uiterste gaan om die nul weg te vegen. Als je nu naar het klassement kijkt, doet het pijn. We zijn dan ook absoluut nog niet bezig met de topper van zondag in Anderlecht. We willen punten pakken tegen Kopenhagen, al is het maar voor onze fans.”

Geen Joske

Club Brugge zal het wel zonder zijn goudhaantje José Izquierdo moeten doen. “Izquierdo heeft tegen Oostende een heupblessure opgelopen”, legde coach Michel Preud’homme een dag voor de wedstrijd uit. “Ik laat hem niet uit voorzorg aan de kant. Hij kan gewoonweg niet spelen. Ik ga wel ook andere jongens met lichte blessures laten rusten en fittere spelers zetten. Zo kan ik meteen ook zien of ik op bepaalde jongens kan rekenen voor de toekomst en weet ik of ze een bepaald niveau aankunnen.”

Naast Izquierdo zijn ook Engels, De Bock en Diaby nog out met blessures.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier