Stefano Denswil trapt Club Brugge in slotseconden naar de kwartfinale

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge won donderdagavond met 1-0 van Sporting Lokeren. Denswil scoorde op vrije trap.

Club Brugge en Lokeren streden donderdagavond voor het laatste ticket voor de kwartfinale van de Beker van België. Beide trainers lieten niets aan het toeval over en kozen voor hun sterkste opstelling. In vergelijking met de wedstrijd van afgelopen zondag bij KV Mechelen hield Michel Preud’homme enkel Abdoulay Diaby uit de basisploeg. Felipe Gedoz was zijn vervanger. Ook Georges Leekens had weinig reden tot wisselen na de winst van Lokeren op Charleroi. Enkel Mario Ticinovic was er niet bij. Zijn plaats werd ingenomen door Branislav Ninaj. Hamdi Harbaoui was nog steeds niet speelgerechtigd bij de Waaslanders. Voor Leekens was het zijn eerste terugkeer in het Jan Breydelstadion sinds zijn ontslag bij Club eind 2012.

Geen goals voor rust

Club nam meteen het initiatief, maar het was toch een klein kwartier wachten op een eerste kansje. Het schot van Gedoz hobbelde enkele meters naast. Daarna schakelden de Bruggelingen nog een versnelling hoger, maar doelpunten leverde dat niet op. Vanaken had de grootste kans aan de voet, maar na een pass van Meunier trapte de Limburger staalhard op de paal. Ook De fauw kon nog eens koppen na een lage hoekschop, maar Verhulst ging goed plat en in de rebound kopte Vossen naast. In het slotkwartier van de eerste periode kwam ook Lokeren nog wat aandringen. Eerst kon Ngolok een hoekschop niet in doel deviëren en even later moest De fauw ingrijpen na een gevaarlijk indraaiende voorzet van Coelho.

Stefano Denswil trapt Club Brugge in slotseconden naar de kwartfinale
© BELGA

De eerste van Denswil

Ook na de pauze ging Club Brugge op zoek naar een doelpunt, maar Verhulst stond telkens paraat. Eerst ging hij goed plat op een schot van Izquierdo en nadien ging een schot van Simons ook nog over. Vossen kon nog een paar keer koppen op hoekschop, maar de eerste keer ging de bal over en de tweede keer kopte de Brugse spits pal op de doelman. Ook Gedoz en Izquierdo vonden nog Verhulst op hun weg. Lokeren kon Bruzzese in die tweede helft nog amper bedreigen. Preud’homme wierp in de slotfase nog Refaelov in de strijd en dat bleek de juiste keuze. Diep in blessuretijd ging de Israëliër op de rand van het strafschopgebied neer na een por van Patosi. Denswil eiste de vrije trap op en krulde de bal rond de muur in de korte hoek voorbij Verhulst. Voor de Nederlander is het zijn allereerste goal voor Club Brugge. Enkele seconden later floot scheidsrechter Van de Velde af.

(KPL)

Doelpunt: 93′ Denswil (1-0).

Club Brugge: Bruzzese, Meunier, Mechele, Denswil, De fauw, Simons, Vormer, Vanaken, Gedoz (83′ Refaelov), Vossen, Izquierdo (69′ Dierckx).

Sporting Lokeren: Verhulst, Ninaj, Maric, Ingason, Odoi, Ngolok (67′ Rassoul), Overmeire, Persoons, Miric, Patosi, Coelho.

Scheidsrechter: Joeri Van de Velde.

Stefano Denswil trapt Club Brugge in slotseconden naar de kwartfinale
© BELGA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier