Stefano Denswil tekent tot 2018 bij Club Brugge

Redactie KW

Stefano Denswil, de linksvoetige centrale verdediger van Ajax Amsterdam, slaagde vandaag probleemloos voor zijn medische testen. Hij tekende zonet een contract voor 3,5 jaar.


Omdat Björn Engels toch iets langer dan verwacht out zal zijn, ging Club Brugge nog op zoek naar een extra verdediger en het vond die in Amsterdam. Club bereikte zondag zowel met Ajax, als met Stefano Denswil zelf een prinipeakkoord voor een contract 3,5 seizoenen. De 21-jarige linksvoetige centrale verdediger, die ook voor Jong Oranje uitkomt, was op het einde van dit seizoen transfervrij. Denswil deed bij Ajax wel al wat Champions League-ervaring op, maar kon door de zware concurrentie nooit echt een basisplaats versieren.

Denswil was zeer gelukkig zijn lot in handen van Club Brugge te kunnen leggen. “Het geeft me veel voldoening hier een contract te tekenen. Ik kom om voor de prijzen te spelen aan de top van de Belgische competitie en ik denk dat onze eerste afspraak daarvoor eind mei is!”

Stefano Denswil tekent tot 2018 bij Club Brugge

Stefano Denswil krijgt hier Zlatan Ibrahimovic in de nek. (Foto Reuters)

Ook Vincent Mannaert was tevreden met de transfer. “Stefano is een opportuniteit voor Club Brugge. We volgden hem al enkele jaren en zijn blij hem naar Club te kunnen halen. Mede door de onbeschikbaarheid van Bjorn Engels was de spoeling achteraan dun geworden. Met Stefano Denswil erbij zijn we beter gewapend.”

Morgen neemt de jonge Nederlander het vliegtuig naar Spanje, waar hij zal aansluiten bij de groep.

(KPL/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier