Standard en Club Brugge delen de punten na twee discutabele goals

Emmanuel Bonaventure Dennis heeft net de gelijkmaker gescoord. © (Foto Belga)
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Club Brugge bleef zondagavond op Standard op een 1-1-gelijkspel steken. De vierde puntendeling op rij voor blauw-zwart.

Club ging op Sclessin op zoek naar eerherstel voor de uitschakeling in de halve finale van de beker. Ivan Leko moest twee noodgedwongen wijzigingen in zijn basiself doorvoeren. Scholz was niet helemaal fit en moest verstek geven voor de match tegen zijn ex-ploeg. Denswil kwam daardoor weer in de basis. Clasie was terug uit blessure en verving de geschorste Nakamba.

Club opende het best en versierde in het eerste kwartier al drie kansjes. Diaby kreeg een vrije kopkans echter niet tussen de palen. Wesley mikte vanuit een scherpe hoek op de vuisten van Ochoa en een tweede poging ging voorlangs.

Standard op voorsprong na buitenspelfase

Standard was in het veldspel minstens de evenknie van Club, maar voor een echte mogelijkheid was het wachten tot op het halfuur. De eerste kans was echter meteen ook de goede: Emond bracht een afgeweken bal tot bij Carcela, die met een lager schuiver Vermeer vloerde. 1-0, al kwam Mpoku voorafgaand duidelijk terug uit buitenspel.

Ruud Vormer in discussie met scheidsrechter Alexandre Boucaut.
Ruud Vormer in discussie met scheidsrechter Alexandre Boucaut.© (Foto Belga)

De Rouches hadden vertrouwen getankt, want meteen na de openingsgoal zag Marin zijn kopbal maar net naast de goal verdwijnen. Op slag van rust reageerde Club met een uitstekende kans voor Vanaken. Diaby was door de buitenspelval geglipt en legde goed terug op de Limburger, maar die miste zijn trap volledig. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Standard. Fai zocht Emond aan de tweede paal, maar ondanks zijn zweefduik kwam hij net tekort.

Ook gelijkmaker niet 100 procent koosjer

Ook na de pauze vielen er aanvankelijk weinig kansen te noteren. Op het uur moest Vermeer wel attent keepen op een poging aan de eerste paal van Emond. Standard duwde door en ging uitdrukkelijk op zoek naar een dubbele voorsprong. En net op het moment dat niemand het verwachtte, legde de ingevallen Dennis op corner de gelijkmaker in de netten. Boucaut wuifde het Luikse protest omwille van een vermeende duwfout weg.

De 1-1 gaf de bezoekers vernieuwde moed en Dennis mocht enkele minuten na zijn goal oog in oog met Ochoa op zoek naar zijn tweede, maar de thuisdoelman verkleinde zijn hoek uitstekend. Plots kregen we wel de ene na de andere kans voorgeschoteld. Eerst probeerde Cools het met een tikje achter zijn steunbeen, aan de overzijde moest Vermeer goed plat op een poging van Carcela. Op een stevige kopslag van Denswil moest ook Ochoa zich even later onderscheiden.

Abdoulay Diaby probeert Christian Luyindama Nekadio af te houden.
Abdoulay Diaby probeert Christian Luyindama Nekadio af te houden.© (Foto Belga)

In een prangende slotfase gingen beide ploegen nog vol voor de driepunter. De thuisploeg was er op stilstaande fasen nog een aantal keer heel dichtbij, maar uiteindelijk bleef het bij een puntendeling. Voor Club het vierde gelijkspel op rij.

(SB – Foto’s Belga)