Spaanse Club Brugge-supporter Krist Bardyn even in Rumbeke

Krist Bardyn, samen met zijn vrouw Mien Loyson en de zonen Jarno en Marco © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Krist Bardyn houdt al twintig jaar een bakkerij open in het Spaanse Calpe, maar is net nu met de ontknoping voor enkele weken in België.

Uitzonderlijk is hij enkele weken in België, net in de periode dat zijn blauw-zwart voor het eerst sinds heel lang nog eens tot het einde meedoet voor de titel. “Ik ben al van kleins af aan supporter van Club Brugge”, vertelt Krist. “Dat komt door mijn vader die ook fan was. Al was het geen zekerheid dat ik voor Club Brugge zou kiezen. Mijn twee jaar geleden overleden broer was wel voor Standard, maar ik heb nog geen spijt gehad van mijn keuze. Vroeger gingen we altijd samen naar de wedstrijden kijken en ook nu volg ik het op de voet.”

Toptrainer

“In het begin van het jaar dacht ik echt dat we kans maakten om kampioen te worden, de ploeg stond ook goed en ik ben wel fan van Garrido, de Spaanse trainer van Club Brugge die nu vervangen werd door Michel Preud’homme. Ook een toptrainer, maar hij lijkt me voorlopig zijn draai niet te vinden”, aldus Krist. “Jammer genoeg speelden te veel spelers dan onder hun niveau. Mocht iemand als Lestienne het niveau van een jaar geleden halen, dan ware we nu al los kampioen. We missen ook te veel vechters zoals Blondel of Simons, hoewel ook ik mijn vraagtekens had bij zijn terugkomst!”

(TD – foto SB)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier