Slaven Bilic geeft Besiktas vijftig procent kans tegen Club Brugge

© BELGA
Redactie KW

Slaven Bilic neemt het donderdagavond met zijn Besiktas in de heenwedstrijd van de achtste finales in de Europa League op tegen Club Brugge.

Met de 46-jarige Kroaat heeft de Turkse topclub een ervaren rot aan het roer. “Club Brugge is een goed team, ik denk dat de kansen fifty-fifty zijn. Ik kijk alvast uit naar de wedstrijden”, vertelde Bilic woensdag tijdens de persconferentie.

Besiktas zette dit seizoen al enkele opmerkelijke resultaten neer in Europa. Winst tegen Tottenham Hotspur en Liverpool in de Europa League en te sterk voor Feyenoord in de voorrondes van de Champions League. Tegen Arsenal gingen ze er in de laatste voorronde voor het kampioenenbal nipt uit. Ook in de eigen competitie doet Besiktas nog mee voor de prijzen. Na 23 speeldagen staan ze samen met stadsgenoot Galatasaray aan de leiding. “Op papier is Club Brugge Liverpool niet, maar Club is een solide ploeg met heel wat creatieve spelers. Er zijn in deze fase geen gemakkelijke tegenstanders meer. Ze staan eerste in de competitie, spelen binnenkort de Bekerfinale en verloren dit seizoen nog niet in Europa. Bovendien scoorden ze al meer dan honderd doelpunten, dat bewijst hun aanvalskracht. Het klopt dat we heel wat vertrouwen geput hebben uit onze resultaten, maar daarom moet je nog niet denken dat je tegen iedereen zal winnen. Trouwens, donderdag is het nog maar de heenmatch: het zal voor 99 procent beslist worden in Istanboel”, aldus Bilic, die donderdag de geblesseerden José Sosa, Atiba Hutchinson, Ismail Köybasi en Alexander Milosevic moet missen. Doelman Tolga Zengin is opnieuw speelklaar.

Net als Club-coach Michel Preud’homme heeft Bilic een indrukwekkende spelerscarrière in de jaren negentig achter de rug. De bikkelharde verdediger maakte immers deel uit van de Kroatische gouden generatie die brons pakte op het WK 1998 in Frankrijk. Als bondscoach loodste Bilic zijn vaderland naar de Europese kampioenschappen van 2008 en 2012. “Ik ken Michel op de eerste plaats als een fantastische keeper, ik bewonderde hem destijds. Hij is een van de beste doelmannen aller tijden. Maar ook als trainer levert hij goed werk. Met Mario Stanic (ex-Club) werkte hij ooit samen bij Benfica en Mario zei me toen meteen dat Preud’homme speciaal was. Hij geeft zijn energie door aan het elftal. Hij heeft hier in Brugge een stevig elftal neergezet en ik denk dat hij daarmee de dominantie van Anderlecht kan doorbreken.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier