Sander Coopman verlengt contract tot 2020 bij Club Brugge

De 22-jarige Coopman had nog een overeenkomst tot 2019 bij de Bruggelingen en werd het afgelopen seizoen uitgeleend aan Zulte Waregem.

Sander Coopman heeft woensdag zijn contract bij Club Brugge verlengd tot 2020. Dat meldde de vicekampioen woensdag op de clubwebsite. De 22-jarige Coopman had nog een overeenkomst tot 2019 bij de Bruggelingen en werd het afgelopen seizoen uitgeleend aan Zulte Waregem.

Sander Coopman sloot zich in 2007 aan bij de jeugd van Club Brugge en maakte in december 2014 op 19-jarige leeftijd zijn debuut voor blauw-zwart in de Europa League-wedstrijd tegen het Finse HJK Helsinki.

De aanvallende middenvelder kon echter geen basisplaats afdwingen en werd daardoor het voorbije seizoen uitgeleend aan Zulte Waregem om ervaring op te doen. Coopman speelde in totaal 31 competitiewedstrijden voor Essevee en was daarin goed voor twee doelpunten. Ook won hij afgelopen seizoen de Beker van België met Zulte Waregem dankzij een overwinning tegen Oostende in de finale, die na 120 minuten en een 3-3 stand werd beslist met een strafschoppenreeks. Coopman mocht na de rust invallen en scoorde prompt de 2-2 voor de troepen van Francky Dury.