Roman Bezus (STVV) dan toch vervolgd voor twee zware overtredingen op spelers van Club Brugge

21/11/16 om 18:30 - Bijgewerkt om 18:27

Op basis van de televisiebeelden besliste de reviewcommissie van de KBVB Roman Bezus (STVV) te laten vervolgen door het Bondsparket.

Roman Bezus (STVV) dan toch vervolgd voor twee zware overtredingen op spelers van Club Brugge

© BELGA

De Oekraïense aanvaller werd iets voor het halfuur in de thuiswedstrijd tegen landskampioen Club Brugge neergemaaid door José Izquierdo, die voor de tackle geel kreeg. Bezus revancheerde zich met een trap in het gezicht van de Colombiaan, maar dat ontsnapte aan het oog van scheidsrechter Lawrence Visser. Enkele minuten voor de rust plantte de aanvaller van de Kanaries onnodig zijn studs op de voet van Stefano Denswil. Visser hield de kaarten opnieuw op zak. Bezus wordt vervolgd voor beide fases. Tussendoor kreeg hij wel een gele kaart voor een overtreding op Claudemir. STVV mag zich volgende week dinsdag (29 november) met de 26-jarige Bezus begeven naar het Glazen Huis in Brussel, waar de Geschillencommissie in eerste aanleg de strafmaat bepaalt.

Elohim Rolland (KV Kortrijk) en Uros Spajic (RSC Anderlecht) gaan na analyse van de wedstrijdbeelden vrijuit.

(Belga)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!