Refaelov schenkt Club Brugge de drie punten tegen Lokeren

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge won zondagavond in eigen huis met 2-1 van Sporting Lokeren. Alle doelpunten vielen in de eerste helft.

Met het oog op de dubbele confrontatie met AA Gent gunde Michel Preud’homme enkele sterkhouders rust in deze thuiswedstrijd tegen Sporting Lokeren. Zo begonnen Björn Engels, Ruud Vormer, Jelle Vossen en José Izquierdo op de bank. Davy De fauw en Dion Cools waren geschorst en werden vervangen door Davy De fauw en Laurens De Bock. Centraal achterin speelden Stefano Denswil en Brandon Mechele en op het middenveld kreeg Claudemir nog eens een basiplaats. Flankspelers Lior Refaelov en Felipe Gedoz speelden in steun van diepe spits Abdoulay Diaby. Bij Sporting Lokeren moest Georges Leekens noodgedwongen twee wijzigingen doorvoeren in vergelijking met vorige week. Branislav Ninaj en Besart Abdurahimi waren de vervangers van Joao Carlos en Jaja Coelho, die geblesseerd aan de kant stonden.

Tweemaal Refaelov

In een geanimeerde eerste helft viel het openingsdoelpunt al na elf minuten. Bij een vrije trap werd Harbaoui helemaal losgelaten door de Brugse verdedigers, waarna de Tunesiër zijn tweede doelpunt van het seizoen kon scoren. Uit de herhaling bleek wel dat de spits buitenspel stond op het moment dat de bal vertrok. De reactie van Club liet niet lang op zich wachten. Nauwelijks een minuut na de 0-1 scoorde Refaelov al de gelijkmaker. Het schot van de Israëliër week onderweg wel nog af op Overmeire en zo werd doelman Verhulst verrast. En ook de 2-1 kwam op naam van Refaelov en ook nu week de bal af. De flankaanvaller nam een voorzet van De Bock in één keer op de slof en zag het leer via het been van Odoi in doel verdwijnen. Ook Gedoz kreeg in die eerste helft twee mooie mogelijkheden, maar eerst krulde hij de bal over en op zijn vrije trap reageerde Verhulst attent.

Mindere tweede helft

De tweede helft had veel minder te bieden. Club bleef wel de meest dominante ploeg, maar het sprong bijzonder slordig met zijn kansen om. Zo kregen Refaelov en Gedoz enkele mogelijkheden, maar hun vizier stond telkens niet goed afgericht. Een vrije trap van Denswil werd nog uit het doelvlak geranseld door Verhulst. Zo bleef het opletten voor de tegenprikken van Lokeren, al konden de Oost-Vlamingen in die tweede helft nauwelijks voor gevaar zorgen. In de slotminuten moest Butelle wel nog een schot van Harbaoui uit de benedenhoek halen. Dankzij deze overwinning wippen de Bruggelingen opnieuw over Anderlecht. Ze tellen nu evenveel punten als AA Gent, dat straks wel nog Waasland-Beveren ontvangt. Nu maakt men zich in Brugge op voor de terugwedstrijd van de halve finale van de Beker van België tegen de Gentenaars. Afspraak: woensdag 3 februari om 20.45 uur in het Jan Breydelstadion.

Doelpunten: 11′ Harbaoui (0-1), 12′ Refaelov (1-1), 28′ Refaelov (2-1).

Club Brugge: Butelle, De fauw, Denswil, Mechele, De Bock, Simons, Claudemir, Vanaken, Refaelov, Diaby (89′ Vossen), Gedoz (77′ Izquierdo).

Sporting Lokeren: Verhulst, Ticinovic, Ingason, Ninaj, Odoi, Miric (89′ Dessers), Overmeire, Abdurahimi (64′ Patosi), Rassoul (31′ Enoh), Bolbat, Harbaoui.

Gele kaarten: 21′ Miric, 37′ Ticinovic, 45′ Verhulst, 55′ Bolbat, 75′ Ninaj.

Scheidsrechter: Frederik Geldhof.