Refaelov en echtgenote allebei veroordeeld

Club-speler Lior Refaelov en zijn vrouw Gal warend donderdag niet aanwezig op de rechtbank. © BELGA
Redactie KW

Lior Refaelov, sterspeler van Club Brugge, en zijn vrouw Gal Aviv verschenen deze morgen samen voor de Brugse politierechter. Zij kreeg een boete en een rijverbod. Voor de Club-speler zelf hield de rechter het bij een boete.

Mevrouw Refaelov werd in maart vorig jaar twee dagen na elkaar betrapt. De eerste keer werd ze bij een controle uit het verkeer gehaald. Ze reed toen met de Mercedes die haar man van Club Brugge kreeg, maar haar Israëlisch rijbewijs was vervallen. In principe wordt zo’n rijbewijs in ons land ook wel erkend als ze dat laten registreren.

Een dag later zagen de agenten haar weer rijden. Uiteraard was dat rijbewijs ook toen nog niet in orde. “De politie had haar de eerste keer nochtans duidelijk gezegd wat ze moest doen om alles in orde te brengen en dat ze tot die tijd niet meer mocht rijden “, zei de procureur. “Maar daar hield ze dus geen rekening mee.”

Refaelov zelf werd dan weer vervolgd omdat hij zijn wagen aan zijn vrouw had toevertrouwd terwijl hij goed wist dat ze geen geldig rijbewijs had. Het koppel stuurde deze morgen wel haar kat naar de rechtbank. Volgens recente Instagram-foto’s genieten ze momenteel van een vakantie in hun thuisland.

De politierechter veroordeelde Gal Refaelov bij verstek tot een boete van 1.200 euro en een rijverbod van twee maanden. Manlief Lior kreeg een boete van 600 euro.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier