Reacties na Club-Besiktas : “Terugwedstrijd wordt nog spannend”

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge zette donderdagavond in de heenwedstrijd van de achtste finales in de Europa League tegen Besiktas een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege.

Door het tegendoelpunt belooft de terugwedstrijd van volgende week in Istanboel echter een linke boel te worden. “Als we spelen zoals vanavond, maken we ginder zeker een kans”, blikte Brandon Mechele na de wedstrijd al even vooruit.

Mechele speelde net zoals de rest van de Club-defensie een solide partij tegen de Turkse topper. Na de pauze zorgde een moment van onoplettendheid echter voor een bijna dodelijke tegentreffer. “Spijtig dat we die tegengoal vlak na de rust moesten slikken, voor de rest hebben we bijna niks weggegeven. Het lag misschien aan wat concentratieverlies. We zijn er echter blijven in geloven en 2-1 is uiteindelijk toch een goed resultaat”, besloot de centrale verdediger.

Reacties na Club-Besiktas :


© BELGA

Ook aanvoerder Timmy Simons was tevreden met de Brugse zege, maar de routinier was toch liever met een 3-1 bonus naar Istanboel afgezakt. “3-1 had inderdaad ook gekund, het is echt jammer dat we geen derde doelpunt konden scoren, want in de tweede helft kwamen we goed onder stoom. We kregen nog een aantal kansen, zonder de controle over de wedstrijd te verliezen. De inbreng van Oulare als tweede spits was een goede zet, zo werden we gevaarlijker. De terugwedstrijd zal echter nog heel spannend worden”, aldus Simons.

Reacties na Club-Besiktas :


© BELGA

Lior Refaelov zette iets meer dan tien minuten voor affluiten de beslissende strafschop om en werd zo matchwinnaar. Ook de Israëliër zag de inbreng van een tweede spits als doorslaggevende factor voor de zege. “We hebben getoond dat we als het nodig is met twee aanvallers kunnen spelen, eventueel ook in de play-offs. Op die manier hebben we veel kracht voorin. Wat mij betreft maakt het niet veel uit, ik voel me goed in elk systeem.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier