Preud’homme verwelkomt 31 namen op eerste training Club Brugge

Ook de belangrijkste aanwinst Hans Vanaken maakte woensdagvoormiddag al deel uit van de 31-koppige kern van Club Brugge. © BELGA
Redactie KW

Onder een stralende zomerzon ging woensdagmorgen om 10 uur stipt de eerste training van het nieuwe seizoen van start voor de spelers van Club Brugge.

Sportcomplex De Molenhoek van eersteprovincialer VV Westkapelle was net als vorig jaar het decor van de eerste blauw-zwarte trainingssessies van het seizoen. Opvallend: alle nieuwkomers tekenden meteen present en coach Michel Preud’homme kon op maar liefst 31 namen rekenen op deze eerste training.

Geen Ryan en Silva

De training begon voor het oog van een honderdtal supporters met een opwarming op het tweede oefenveld. Daarna werd verhuisd naar het hoofdveld, waar een pittige training van anderhalf uur op het programma stond. Bjorn Engels (botoedeem) en Davy De fauw (buikspieren) bleven achter op het tweede veld en trainden individueel verder. Het duo hoopt volgende week aan te sluiten met de groep.

Bjorn Engels en Davy De fauw trainden individueel.
Bjorn Engels en Davy De fauw trainden individueel.© BELGA

Ontbraken op het appel: Mathew Ryan, die vorige week nog met Australië in actie kwam tegen Kirgizië, krijgt nog vakantie tot 14 juli. Francisco Silva is actief met Chili op de Copa America in Brazilië. Langdurig geblesseerden Thomas Meunier, Felipe Gedoz, Oscar Duarte en vierde doelman Quintijn Steelant werkten binnen verder aan hun revalidatie.

Club liet ook een 24-jarige Israëlische tester meetrainen

Voorts kon Michel Preud’homme wel rekenen op nieuwkomers Hans Vanaken, Abdoulay Diaby, Bernie Ibini-Isei, Dion Cools en Sébastien Bruzzese. Linksachter Lennert De Smul (18) en aanvaller Dylan Seys (18), die eerder deze week een profcontract tekenden, waren ook van de partij, net als de 24-jarige Israëlische tester Hatem Abd Elhamed, een rechtsback van FC Ashdod. Wegens de afwezigheid van Mathew Ryan en Quintijn Steelant werd Jens Teunckens, de doelman van de nationale ploeg U17, aan de A-kern toegevoegd.

“Ik denk dat deze groep samenblijft”

Preud'homme liep er goedgemutst bij, tevreden als hij was nu al over zo'n grote groep te kunnen beschikken.
Preud’homme liep er goedgemutst bij, tevreden als hij was nu al over zo’n grote groep te kunnen beschikken.© BELGA

Coach Michel Preud’homme oogde na afloop van de eerste oefensessie zichtbaar tevreden. “Het is altijd leuk om bij het seizoensaanvang over zo’n grote groep te beschikken. Met vijf vroege zomertransfers is ons huiswerk voor het nieuwe seizoen bewust zo vroeg al afgewerkt. Juli wordt met de Supercup en de voorrondes van de Champions League een heel belangrijke maand voor ons. Of er nog iemand vertrekt? In het voetbalwereldje moet je altijd met zo’n zaken rekening houden, maar ik denk dat de ploeg bijeenblijft.”

Aanwezig op training: Davy De fauw, Timmy Simons, Dion Cools, Claudemir, Victor Vazquez, Lior Refaelov, Tom De Sutter, Abdoulay Diaby, Bernie Ibini, Sokratis Dioudis, Fran Brodic, Sébastien Bruzzese, Felipe Gedoz, Hans Vanaken, José Izquierdo, Stefano Denswil, Ruud Vormer, Laurens De Bock, Bjorn Engels, Nikola Storm, Sander Coopman, Brandon Mechele, Tuur Dierckx, Yannick Reuten, Obbi Oulare, Boli Bolingoli en tester Abd Hatem Elhamed. Ook aanwezig: het duo Lennert De Smul-Dylan Seys, dat enkele dagen geleden hun eerste profcontract ondertekende en beloftendoelmannen Jens Teunckens en Thomas Hooyberghs.

(Bert Denolf)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier