Preud’homme over keeperskwestie: “Ik heb mijn keuze gemaakt”

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge opent vrijdagavond de 22ste speeldag van de Jupiler Pro League in eigen huis tegen KV Mechelen.

Club Brugge en KV Mechelen zullen elkaar de komende vijf dagen tweemaal ontmoeten: eerst vrijdagavond in competitieverband en dan dinsdagavond in de terugwedstrijd van de kwartfinale van de Beker van België. “Het is nu zo, maar dat vind ik niet de meest prettige zaak”, vertelt coach Michel Preud’homme daarover. “Op die manier raak je het verrassingseffect vlug kwijt, maar hetzelfde geldt natuurlijk ook voor KV Mechelen. Wij spelen nu in de reguliere competitie nog vijf keer thuis en nog vier keer op verplaatsing, waarvan één keer op bezoek bij Cercle.”

Nieuw veld

Vrijdagavond wordt voor het eerst gespeeld op de nieuwe grasmat van het Jan Breydelstadion. “We hebben er donderdag voor het eerst op getraind en het veld ligt er uitstekend bij. Ook op dat vlak heeft het bestuur goed werk geleverd. Net als op het gebied van transfers en contractverlengingen. Iedereen ligt nu voor langere tijd vast en dat is goed voor de continuïteit binnen de club.”

Kujovic of Dioudis ?

Michel Preud’homme kan de komende weken niet rekenen op Mathew Ryan, die woensdag nog verkozen werd tot Doelman van het Jaar. De Australiër neemt op dit moment met de ‘Socceroos’ deel aan de Asian Cup. Hij wordt onder de lat vervangen door Vladan Kujovic of Sokratis Dioudis. “Ik heb mijn keuze gemaakt, maar de spelers zullen het pas morgen weten. Ik heb beide doelmannen de voorbije weken en maanden elke dag aan het werk gezien en qua niveau liggen ze heel dicht bij elkaar. Ik heb gekozen op gevoel. Of we overwogen hebben om een extra doelman aan te trekken ? We zijn voorbereid op alles, want als er straks een keeper geblesseerd uitvalt, hebben we een probleem.”

Denswil in de kern

De Brugse coach selecteerde twintig spelers voor de confrontatie met KV Mechelen. De geblesseerden Björn Engels en Victor Vazquez ontbreken nog, net als Nikola Storm. De Maldegemnaar liep in de oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo een lichte blessure op en zal één van de komende dagen de groepstrainingen hervatten. Nieuwkomer Stefano Denswil behoort wel tot de kern. “We hebben de voorbije dagen veel met hem gesproken en hem de verdedigende en opbouwende principes uitgelegd. Maar het is een speler met veel kwaliteiten en hij leert snel”, beslut Preud’homme. Claudemir, die andere nieuwkomer, is er nog niet bij. De Braziliaan heeft drie weken niet getraind en volgt een extra programma.

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier