Preud’homme legt zich neer bij beslissing om zonder fans te spelen, “maar het is wel een sportief nadeel”

© BELGA
Redactie KW

“We moeten ons neerleggen bij die beslissing, want we kunnen er toch niets aan veranderen”, aldus de Clubcoach

Michel Preud’homme staat met Club Brugge aan de vooravond van het belangrijke thuisduel tegen Napoli, op de vijfde speeldag in groep D van de Europa League. Het wordt echter geen wedstrijd onder normale omstandigheden: Club speelt achter gesloten deuren, omdat in het kader van de terreurdreiging de veiligheid niet gegarandeerd kan worden. “We moeten ons neerleggen bij die beslissing, want we kunnen er toch niets aan veranderen. Maar een thuiswedstrijd zonder supporters is toch een sportief nadeel voor ons”, vertelde de Club-coach woensdag tijdens de traditionele persconferentie daags voor de wedstrijd.

“Heel wat Europese pech”

Met vier op twaalf kan de Belgische vicekampioen dit seizoen geen adelbrieven voorleggen in Europa. Dankzij de felbevochten 1-0 thuiszege van drie weken geleden tegen Legia Warschau, is Club nog in de running om Europees te overwinteren, maar dan moeten de omstandigheden wel een keertje meezitten. “We hebben heel wat Europese pech dit seizoen. Onze enige normale thuiswedstrijd in deze campagne was tegen Legia. Tegen Midtjylland werd er een zuivere strafschop niet gefloten en nu moeten we het tegen Napoli zonder supporters zien te klaren. Spijtig, want we hebben hard gevochten om deze mooie affiche te hebben, ook voor onze supporters. Uit onze thuisresultaten blijkt dat ons publiek toch een grote steun is: zij geven ons telkens extra kracht en dat is het grootste voordeel bij een thuismatch”, aldus MPH, voor wie de omstandigheden ook een nieuwe ervaring zijn.

“Leven niet meer hetzelfde”

“Enkele jaren geleden heb ik wel met FC Twente een Europese uitwedstrijd in een leeg stadion in Moskou gespeeld. Toen wonnen we met 0-2 en ik hoop dat het morgen donderdag ook mag meevallen. Maar een thuiswedstrijd zonder publiek spelen, is toch een unicum voor mij. Ik begrijp echter wel dat veel mensen ongerust zijn, het is duidelijk dat we moeilijke momenten beleven in onze samenleving. Je merkt dat het leven niet meer hetzelfde is.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier