Preud'homme: "Ik heb de Champions League nog niet opgegeven"

30/09/16 om 15:51 - Bijgewerkt om 16:24

Michel Preud'homme blikte vrijdagmiddag al vooruit op de Slag om Vlaanderen van zondagnamiddag tegen AA Gent.

Preud'homme: "Ik heb de Champions League nog niet opgegeven"

© BELGA

Hans Vanaken en Laurens De Bock ontbraken de voorbije dagen op training. "Hans heeft een scan ondergaan, maar het is voorlopig nog wachten op het verdict", aldus Michel Preud'homme. "In de loop van de dag zullen we weten of hij morgen eventueel kan meetrainen en dus in aanmerking kan komen voor een selectie. Laurens sukkelt dan weer met een overbelasting van de knie, maar kan morgen opnieuw meetrainen."

Recuperatie

AA Genttrainer Hein Vanhaezebrouck begon donderdagavond al de mentale oorlogsvoering door te stellen dat zijn club in het nadeel is door de twee dagen minder recuperatie. "Ik was toch verrast door die uitspraak", reageert Preud'homme. "Vorig jaar was het net omgekeerd en toen klonk het bij de Gentenaars helemaal anders. Ik heb mijn opzoekingswerk gedaan en de voorbije twee jaar hebben wij na een Europese wedstrijd op donderdag zeven keer een topper moeten spelen in het daaropvolgende weekend. Zelfs drie dagen na onze Europese trip naar Besiktas moesten we twee jaar geleden nog de bekerfinale spelen. Ik denk dus niet dat je kan stellen dat Club Brugge bevoordeeld wordt."

Vier zeges op rij

Vorig seizoen kon Club Brugge in de duels tegen de Buffalo's de basis liggen voor de latere titel. De laatste vier onderlinge duels werden allemaal gewonnen door blauw-zwart. "Vooral die eerste twee wedstrijden zorgden toen voor de déclic. Maar in een topper hangt het vaak af van de details." De Brugse coach is ook niet blind voor de tekortkomingen bij het huidige Club. "We slikken te veel tegendoelpunten, zelfs als je de Champions League buiten beschouwing laat. We moeten minder tegendoelpunten slikken en zelf ook meer scoren. We moeten hard blijven werken om die twee zaken op te lossen."

Champions League

Preud'homme ontkent echter dat hij de Champions League al opgegeven heeft. "Ik heb alleen gezegd dat het op dit moment misschien te hoog gegrepen is voor ons, maar in onze volgende thuiswedstrijd tegen FC Porto zullen we er opnieuw alles aan doen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Je mag ook niet vergeten dat we met Björn Engels en Lior Refaelov twee steunpilaren missen. In onze vorige match in Kopenhagen was Refaelov beslissend en in wedstrijden tegen Leicester en Kopenhagen - wat toch twee kopbalsterke ploegen zijn - kan je iemand als Engels heel goed gebruiken. Maar daarmee wil ik niet zeggen dat de anderen hun best niet gedaan hebben."

(KPL)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!