Preud’homme: “Blessure van Engels is tweede grote teleurstelling”

© BELGA
Redactie KW

Michel Preud’homme blikte vrijdagmiddag vooruit op de wedstrijd van de voorlaatste speeldag tegen Sporting Charleroi.

Club Brugge kan tegen Sporting Charleroi niet rekenen op Boli Bolingoli, die zijn eerste van twee schorsingsdagen uitzit. Felipe Gedoz en Obbi Oulare staan nog geblesseerd aan de kant. “Beide spelers trainden de voorbije dagen nog individueel, maar staan wel dicht bij hun rentree”, vertelde Michel Preud’homme vrijdagmiddag op zijn wekelijks persmoment. “Ik verwacht dat ze zondag of maandag kunnen aansluiten bij de groep. Na de match tegen Aalborg had Oulare wat bloed in de knie, maar onderzoeken hebben uitgewezen dat er geen problemen zijn met de meniscus of de ligamenten.”

Club Brugge stuurde vrijdagmorgen ook het bericht de wereld in dat Björn Engels dit seizoen niet meer in actie zal komen. “De tweede grote teleurstelling van deze week”, verwijst Preud’homme ook naar het uitvallen van Victor Vazquez. “Björn heeft opnieuw last van botoedeem. Van zodra de intensiteit verhoogd wordt, komt er opnieuw vocht op het bot. We staan opnieuw even ver als met Nieuwjaar.”

Blessures

De Brugse coach moet ondertussen ook op zoek naar alternatieven voor Victor Vazquez. Lior Refaelov lijkt daarvoor de meest geschikte oplossing. “Dat is inderdaad de meest logische keuze, maar we moeten ook klaar zijn in het geval ‘Rafa’ geblesseerd mocht uitvallen. Misschien is ook Sander Coopman straks een alternatief. Hij kan wellicht binnen een tiental dagen opnieuw aansluiten bij de groep. Natuurlijk hopen we vanaf nu iedereen fit te kunnen houden, maar dat is nu eenmaal voetbal. Het is een contactsport en daar horen af en toe blessures bij. De ideale wereld bestaat niet. Elke ploeg heeft op een bepaald moment in het seizoen wel eens af te rekenen met blessures.”

Thomas Meunier staat ondertussen al een tijdje op vier gele kaarten. Misschien doet hij er wel goed aan om straks zijn vijfde te pakken, zodat hij op de laatste speeldag van de reguliere competitie geschorst is en met een propere lei aan de play-offs kan beginnen. “Wij rekenen niet”, reageert Preud’homme. “Ook vorig jaar deden we dat niet. Hadden we gewild, dan had Thomas al veel vroeger die vijfde gele kaart kunnen pakken. We hebben voldoende alternatieven achter de hand.”

Seizoensrevelatie

Met Sporting Charleroi krijgt blauw-zwart zaterdagavond één van de revelaties van dit seizoen op bezoek. De Zebra’s zijn nog altijd in de running voor een plaatsje in play-off 1. “Het wordt een andere wedstrijd van vorig weekend tegen Moeskroen-Péruwelz. Charleroi slikte in de laatste vijf wedstrijden amper één tegendoelpunt. Dat betekent dus dat we geduld zullen moeten hebben en geen domme dingen mogen doen. Charleroi is een ploeg die alles heeft: organisatie, mentaliteit, snelheid… Felice Mazzu levert er goed werk. Natuurlijk apprecieer ik hem, net zoals veel trainers in België. Soms zie je in Europa ploegen met meer individueel talent, maar zonder strategie. Hier wordt goed gewerkt met de beschikbare middelen.”

Met nog twee wedstrijden te gaan voor het einde van de reguliere competitie staat Club Brugge nog altijd op de eerste plaats. Het zag zijn voorsprong op Anderlecht de voorbije weken wel slinken van zeven tot één punt. “Ik heb altijd gezegd dat het ons doel is om als eerste aan de play-offs te beginnen. Dat vind ik belangrijk en daar moeten we hard voor werken.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier