Preud’homme bevestigt contacten tussen Club Brugge en Tom De Sutter

Draagt Tom De Sutter binnenkort opnieuw een blauw-zwart shirt ? © BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Op zijn persbabbel liet Michel Preud’homme weten dat Club Brugge contact opgenomen heeft met de voormalige aanvaller van blauw-zwart.

Traditioneel opende Michel Preud’homme zijn persmoment met een update van het blessurenieuws. Het lijstje was deze keer opmerkelijk kort. “Iedereen heeft meegetraind, behalve Leandro Pereira, Bernie Ibini-Isei en Michael Cordier”, aldus de Brugse coach. Ook Laurens De Bock is dus fit en maakt zondag hoogstwaarschijnlijk zijn rentree door de schorsing van Thomas Meunier en Dion Cools. Ook Benoît Poulain trainde mee, maar het valt nog af te wachten of de Franse verdediger al meteen in de wedstrijdselectie opgenomen wordt. “Dat beslis ik pas morgen. We mogen niet vergeten dat hij sinds 20 december niet meer getraind had. Bovendien moest hij deze week ook zijn nieuwe ploegmaats en het spelsysteem nog leren kennen.”

Terugkeer De Sutter ?

Al na enkele minuten werd Tom De Sutter hét grote gespreksonderwerp. Verschillende media berichtten deze week al dat de spits weg mag bij zijn Turkse club Bursaspor en dat Club geïnteresseerd zou zijn om zijn voormalige aanvaller terug te halen. “Ja, er zijn contacten geweest met Tom”, bevestigt Preud’homme. “Maar dat wil niet zeggen dat het ook tot een transfer zal komen. Tom heeft ons in het verleden al veel diensten bewezen en hij staat op onze lijst voor mochten we nog iets willen doen. Dat staat echter nog niet vast. Als je De Sutter haalt, dan doe je dat niet om hem in de tribune te zetten.”

Geloof in Pereira

Ondanks de interesse in De Sutter blijft Preud’homme ook geloven in Leandro Pereira, die nog steeds wacht op zijn eerste doelpunt in blauw-zwarte loondienst en nu geblesseerd aan de kant staat. “We geloven zeker nog in zijn kwaliteiten, alleen weten we niet wanneer het eruit zal komen. We zijn niet specifiek op zoek naar versterking, maar blijven wel attent. Ik kan ook moeilijk elke week vier centrumspitsen in mijn selectie opnemen. We moeten ook opletten dat we niet te veel spelers hebben.”

Zwaar vierluik

Met een thuiswedstrijd tegen Sporting Lokeren begint Club zondag aan een zwaar vierluik, met nadien nog twee thuismatchen tegen AA Gent en een verplaatsing naar KV Oostende. “Maar nu kijken we eerst naar Lokeren. Dat is een heel moeilijk te bespelen ploeg. Dat hebben we zelf nog ondervonden in de 1/8ste finale van de Beker van België, toen we pas in blessuretijd het winnende doelpunt konden scoren. Lokeren vormt een goed blok en is gevaarlijk in de omschakeling. Wij zullen moeten proberen een oplossing te vinden.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier