Preud’homme beseft het: “Derde plaats wordt moeilijk bij nederlaag in Kopenhagen”

© BELGA
Redactie KW

Dinsdagavond speelt Club Brugge op het veld van FC Kopenhagen zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Na het 0-3 verlies tegen Leicester City hoopt Michel Preud’homme minstens een punt te pakken in Denemarken.

“De situatie is duidelijk: we hebben op eigen veld verloren, dus het zou goed zijn als we morgen punten zouden pakken”, aldus Preud’homme op een persbabbel op Deense bodem maandagavond. “Normaal gezien zijn Leicester en Porto favoriet om de groep te winnen en strijden Kopenhagen en wij om de derde plaats. Althans op papier, want je weet nooit wat er in de andere matchen gebeurt. Als we verliezen staan we al vier punten achter en wordt het moeilijk, zelfs voor de derde plaats”, klinkt het op de Clubwebsite. “Of een punt genoeg is voor ons? Dat hangt af van het wedstrijdverloop. Maar als je op verplaatsing speelt, dan is een punt nooit een slecht resultaat.”

Preud'homme beseft het:
© BELGA

Na een mindere seizoensstart lijkt Club met drie zeges op rij stilaan op dreef te komen. “We hebben de laatste drie matchen gewonnen, dus dat is belangrijk”, bevestigde MPH. “Op die manier komt immers het vertrouwen terug, ook al was het nog niet altijd perfect. Ik heb het team de voorbije week in elk geval zien groeien. Maar met alle respect voor onze eigen competitie: dit is uiteraard een wedstrijd op een ander niveau.”

Preud'homme beseft het:
© BELGA

Kopenhagen, de Deense kampioen, pakte op de eerste speeldag van het kampioenenbal een knap 1-1 gelijkspel bij Porto. “Hun spitsen scoren vlot, de flankverdedigers geven veel crosses, de middenvelders infiltreren goed, dus er komt gevaar op vele manieren”, stelde Preud’homme. “Ik wil daarom niet dat we focussen op één speler. Het team heeft ook zwakke punten, maar het komt erop aan om die ook af te straffen. Zelfs Barcelona heeft zwakke punten, maar tegen hen moet je er wel eerst in slagen om de bal te hebben. Het zal morgenavond in elk geval dicht bij elkaar liggen.”

(Belga – Foto’s Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier