Politie zoekt Antwerp-supporters met spandoek “Dood aan FCB”

Het spandoek werd uitgerekend tijdens de 23ste minuut van de wedstrijd bovengehaald. © BELGA
Redactie KW

Na de incidenten waarbij vier personen lichtgewond raakten en drie heethoofden werden opgepakt, is het zondagavond en -nacht rustig gebleven rond het Bosuilstadion in Deurne. De Antwerpse lokale politie is wel nog op zoek naar de Antwerp-supporters die bij de topper tegen Club Brugge een spandoek met “Dood aan FCB” en wat Bengaals vuur binnensmokkelden.

Het spandoek, dat eerder al kortstondig opdook aan een supporterscafé, werd uitgerekend tijdens de 23ste minuut van de wedstrijd bovengehaald. Die wordt door Club-fans steevast gebruikt om wijlen François Sterchele te eren. De politie had echter sowieso al vooraf gevraagd het provocerende spandoek niet te tonen, ook niet buiten het stadion.

Ook een oproep om zeker geen Bengaals vuur mee te brengen en te ontsteken, werd niet door iedereen opgevolgd. Een jonge vrouw raakte door Bengaals vuur lichtgewond. De politie had vooraf in een filmpje op sociale media nog gewaarschuwd voor de gevaren.

Van beide incidenten in het stadion bestaan camerabeelden, stelt de politie. Die zal de daders dan ook proberen te identificeren en beboeten. Ook Antwerp stelt de incidenten te betreuren en streng te willen optreden tegen wie de – ook interne – regels overtrad.

(Belga)