Politie laat voor finale geen tassen of zakken toe in Boudewijnstadion

© BELGA
Redactie KW

Supporters die zondag de bekerfinale tussen Club Brugge en Standard bijwonen, mogen om veiligheidsredenen geen tassen of zakken in het Koning Boudewijnstadion binnenbrengen.

Dat stelt de politie van Brussel Hoofdstad Elsene donderdag in een persbericht. “Er zal om veiligheidsredenen geen enkele zak/tas binnen het stadion worden toegelaten. Draag dus gepast zorg voor al uw persoonlijke documenten en bezittingen en wees in het bezit van uw identiteitskaart”, meldt het communiqué, waarin wordt benadrukt dat de dag van de match geen ticketverkoop zal plaatsvinden.

Verder vraagt de politie de omgeving van het Heizelplateau met de auto zo veel mogelijk te vermijden. “De metro, de tram en de bussen van het openbaar vervoer (uitgezonderd diegene in de Magnolialaan), rijden normaal. Het is ten sterkste aangeraden dat de supporters echt op tijd naar het stadion komen. De deuren gaan open om 13.45 uur.”

Sommige lanen mogelijk afgesloten

Daarnaast zullen de gebruikelijke verkeersmaatregelen rond het stadion van kracht zijn. “In functie van de volkstoeloop voor de aanvang van de wedstrijd en eventueel ook na de match, kunnen de Houba de Strooperlaan, de Keizerin Charlottelaan en de Magnolialaan, tijdelijk afgesloten worden voor alle verkeer. De bussen van het openbaar vervoer worden in de mate van het mogelijke doorgelaten. De lanen in het park van Laken zijn slechts beperkt toegankelijk voor het autoverkeer”, klinkt het nog.

Club Brugge en Standard treffen elkaar zondag vanaf 16 uur in het Boudewijnstadion. Bekerhouder Club mikt op een twaalfde eindzege, Standard op een zevende.

(Belga)