Politie Brugge voorziet geen extra maatregelen voor Champions Leagueduel tegen Leicester

13/09/16 om 10:24 - Bijgewerkt om 10:24

De politie van Brugge verwacht woensdag zo'n 2.000 Leicester-fans voor het Champions Leagueduel tegen Club Brugge.

Politie Brugge voorziet geen extra maatregelen voor Champions Leagueduel tegen Leicester

© Getty Images

Een supportersdorp zal er niet komen. "Ze krijgen opnieuw de binnenstad cadeau", aldus de Brugse korpschef.

Club Brugge speelt woensdagvond zijn eerste Champions Leaguewedstrijd tegen de Engelse kampioen Leicester. Voor de Brugse politie niet meteen het signaal om extra maatregelen te treffen. In totaal worden dan ook maar 2.000 Engelse fans verwacht. "We verwachten niet veel meer Engelsen dan dat er beschikbare plaatsen zijn", zegt korpschef Dirk Van Nuffel. "De Engelsen zonder ticket zullen dan ook wel in de cafés in de binnenstad terecht kunnen om de wedstrijd te volgen."

Die binnenstad is woensdag opnieuw voor de bezoekende supporters. Een supportersdorp wordt er niet georganiseerd, maar de Engelsen zullen zich wel rond de Markt en de Eiermarkt begeven. Daar zal geen drank in glazen geserveerd mogen worden. Vanaf 18 uur zal de politie de supporters dan naar het Jan Breydelstadion begeleiden.

Ook voor de twee komende Europese wedstrijden voorziet de politie niet bepaald veel problemen. Zij zijn dan ook tevreden met de loting. "Het is sportief gezien misschien niet altijd even aantrekkelijk, maar voor ons levert de loting niet meteen risicomatchen op", klinkt het. "Ook met Porto voorzien we geen problemen en we kregen in de toekomst al meermaals probleemloos Denen over de vloer."

(TLG)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!