Oscar Duarte staat dicht bij transfer en ontbreekt in selectie Club Brugge

Oscar Duarte. © BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

De Costa Ricaanse verdediger werd door Michel Preud’homme niet opgenomen in de selectie van de wedstrijd voor morgen tegen Moeskroen-Péruwelz.

Club Brugge opent zaterdag om 18 uur het nieuwe jaar met een thuiswedstrijd tegen Moeskroen-Péruwelz. Michel Preud’homme kan dan nog niet rekenen op de geblesseerden Leandro Pereira, Laurens De Bock en Bernie Ibini-Isei en de geschorste Claudemir. Ook Oscar Duarte ontbreekt in de wedstrijdselectie. “Aangezien Oscar dicht bij een transfer staat, geef ik de voorkeur aan jongens die wel zeker blijven”, verklaarde de Brugse coach vrijdagmiddag op zijn traditionele persbabbel. “In functie van die eventuele transfer bleef Oscar op de winterstage ook al aan de kant in de oefenwedstrijd tegen Mainz. Maar voorlopig is er nog niets definitief en is hij nog altijd een speler van Club Brugge.” Onder andere het Spaanse Eibar zou bijzonder geïnteresseerd in de Costa Ricaan.

Debuut van Butelle ?

Wie zondag wel in de basis verwacht wordt, is Ludovic Butelle. De Fransman maakte tijdens de wintermercato de overstap van de Franse seizoensrevelatie Angers en verdringt wellicht Sébastien Bruzzese uit het Brugse doel. “Ik heb mijn doelmannen al op de hoogte gebracht van mijn keuze”, aldus Preud’homme. “Sébastien is afgelopen zomer als tweede doelman naar Brugge gekomen, maar heeft ons de voorbije maanden heel wat goede diensten bewezen. Hij heeft hier ook een contract voor vijf seizoenen getekend en heeft getoond dat we hem kunnen rekenen. Dat is misschien nog belangrijker dan de korte termijn. Sébastien werkt ook altijd heel professioneel en er heerst een schitterende sfeer onder de doelmannen.”

Geen onderschatting

Met Moeskroen-Péruwelz krijgt Club Brugge zaterdag één van de degradatieconcurrenten voorgeschoteld, maar Preud’homme waarschuwt voor onderschatting. “Cedomir Janevski levert er heel goed werk. Moeskroen-Péruwelz heeft op verplaatsing ook al enkele knappe resultaten neergezet, zoals de 0-4-zege op Racing Genk. Het is een ploeg die goed in blok speelt, enkele snelle en technisch begaafde spelers in huis heeft en gevaarlijk is op stilstaande fases met onder andere Noë Dussenne en Teddy Mezague.”

Directe meerwaarde

Met de thuismatch tegen ‘les Hurlus’ start blauw-zwart morgen wel aan de laatste rechte lijn richting de play-offs. “Vorig jaar was het ons doel om als eerste aan die play-offs te kunnen beginnen, omdat Club Brugge daar nog nooit in geslaagd was. Nu bekijken we het iets anders. We willen gewoon nog zoveel mogelijk punten pakken, zonder een specifieke plaats voorop te stellen.” Wat transfers betreft, verwacht de Brugse coach geen grote verschuivingen meer. “Ik vraag niks. We hebben al een mooie kern en moeten ook niet overdrijven in het aantrekken van spelers. We gaan het nu rustig evalueren en mochten we wel nog iemand halen, moet het een directe meerwaarde zijn.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier