Opnieuw supportersdorp voor bekerfinale Club Brugge tegen Standard

De Club Brugge-supporters hopen op zondag 20 maart opnieuw een stevig feestje te bouwen op 't Zand. © BELGA
Redactie KW

Volgende week donderdag zitten De Brugse Duivels en Ultim Events aan tafel met Club Brugge om de mogelijkheid van een supportersdorp op ‘t Zand te bespreken naar aanleiding van de bekerfinale Club Brugge tegen Standard.

Op zondag 20 maart speelt Club Brugge om 16 uur Standard in het Koning Boudewijnstadion de finale van de beker van België. Vele duizenden supporters van blauwzwart zullen de verplaatsing naar Brussel maken om hun helden naar de overwinning toe te schreeuwen. Wie liever in Brugge blijft en de wedstrijd samen met een hele hoop mensen wil beleven, zal wellicht opnieuw op ‘t Zand op zijn of haar wenken bediend worden.

Net als vorig jaar toen Club Brugge in een zinderende slotfase Anderlecht klopte, komt er wellicht ook voor deze finale een supportersdorp op ‘t Zand. De Brugse Duivels en Ultim Events, die vorig jaar voor dat dorp instonden, zitten komende donderdag met Club Brugge aan tafel om te bekijken of er een dorp op ‘t Zand kan komen. “We beseffen dat er nog kandidaten zijn om een supportersdorp te creëren, maar we hopen dat Club Brugge na de succeseditie van vorig jaar opnieuw met ons in zee wil gaan”, zegt Pieter Loosveldt van De Brugse Duivels. “Vorig jaar waren wij immers de enige partij die het financieel risico durfde nemen om voor de bekerfinale de organisatie van een supportersdorp op zich te nemen.”

EK-dorp komende zomer

Schepen van Sport en Evenementen Annick Lambrecht (sp.a) liet al weten dat de stad haar medewerking wil verlenen om een supportersdorp op poten te laten zetten. De evenementenkalender geeft in elk geval aan dat op ‘t Zand op zondag 20 maart vrij is.

Twee jaar geleden stonden De Brugse Duivels en Ward Devriese en Philippe Leloup, die elkaar gevonden hebben in de bvba Bruisend, in voor de organisatie van het WK-dorp. Voor het EK in Frankrijk doet bvba Bruisend het over enkele maanden zonder De Brugse Duivels bij de organisatie van een EK-dorp. Voor de wedstrijden van de Rode Duivels krijgen ze op ‘t Zand wel een bepaalde ruimte om daar iets op het getouw te zetten. ?Het is zo goed als zeker dat we op vraag van een kustgemeente daar een EK-dorp op poten zullen zetten”, stelt Loosveldt in het vooruitzicht.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier