Operatie van Victor Vazquez is goed verlopen

© BELGA
Redactie KW

Dat vertelde coach Michel Preud’homme vrijdagnamiddag op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Racing Genk.

De meeste aandacht ging uiteraard naar Victor Vazquez. De Spaanse middenvelder verlengde vandaag zijn contract tot 2018, maar werd ook geopereerd aan de meniscus. Hij zou vier tot zes weken out zijn. “We hebben daarnet contact gehad met de dokters en de operatie is goed verlopen”, vertelde Preud’homme. “Natuurlijk is Vazquez een belangrijke speler voor ons en is dat een zwaar verlies, maar we hebben een kern opgebouwd om zulke zaken te kunnen oplossen. Ook Lior Refaelov, Felipe Gedoz, Nikola Storm en Fernando Menegazzo kunnen op die positie uit de voeten. Ons spel is niet gebaseerd op één speler. Dat zou te gemakkelijk zijn om ons te ontregelen. Natuurlijk is het heel spijtig dat dat hij out is, zeker met de vorm die hij nu had. Maar ik wil ook de mentaliteit van Vazquez prijzen. Vroeger liet hij zich altijd behandelen in Barcelona, maar nu werd hij in België geopereerd, zodat hij dicht bij de groep kon blijven én hij wil ook graag mee op stage.”

Hans Vanaken

Ook de contractverlenging van Vazquez kwam uiteraard aan bod. “Na het nieuwe contract voor Mathew Ryan is dit uiteraard opnieuw een goede zaak. Het toont aan dat de club een inspanning wil leveren voor die jongens, maar ook dat de spelers geloven in wat de club doet. Hopelijk volgt straks ook nog Thomas Meunier.” In een dagblad liet Lokerenmiddenvelder Hans Vanaken vandaag nog eens blijken dat hij graag naar Club wil. “Wij hebben in het verleden onze interesse al duidelijk laten blijken én hebben ook een mooi bod gedaan. Nu is een overgang blijkbaar niet mogelijk, maar hopelijk kruisen onze wegen elkaar in de toekomst toch nog.”

Geduldig blijven

Zondagnamiddag staat in het Jan Breydelstadion een topper op het programma, want dan komt het derde gerangschikte Racing Genk op bezoek. “De Limburgers speelden 0-0 gelijk in Gent en Anderlecht en wonnen pas in de slotfase met 0-1 van Cercle en Waasland-Beveren”, weet Preud’homme. “Dat betekent dat we geduldig zullen moeten zijn. Racing Genk is een ploeg waartegen je moeilijk openingen vindt.” Met nog twee wedstrijden voor de winterstop heeft blauw-zwart een voorsprong van vier punten op eerste achtervolger Anderlecht. “Natuurlijk hopen we een bonus te kunnen behouden, maar ik wil daar geen cijfer op plakken.”

Gouden Schoen

Tot slot liet Preud’homme ook zijn licht nog eens schijnen op de Gouden Schoen. Als tweevoudig winnaar is de Brugse coach ook stemgerechtigd. “Ik denk niet dat de blessure van Vazquez nu nog invloed zal hebben op het stemgedrag. De Gouden Schoen zou natuurlijk een mooie stimulans voor hem zijn. Het is spijtig dat hij in de terugronde van vorig seizoen weinig punten kon sprokkelen, maar we mogen ook Ryan niet vergeten. Ik hoop alleen dat de Brugse spelers geen punten van elkaar zullen afsnoepen. Ik ben het niet meer zeker, maar denk dat ik in de eerste ronde voor Ryan, Vanaken en Batshuayi gestemd heb. Nu heb ik voor Vazquez, Ryan en Diaby gekozen.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier