Opbouw van het kampioenenpodium in volle gang

Redactie KW

Op de Markt van Brugge is de opbouw van het kampioenenpodium in volle gang. Een Nederlandse firma zal nog dit deze nacht in de weer zijn om het gevaarte op poten te krijgen. “We kregen om vijf uur de bestelling en zijn meteen vertrokken uit Nederland”, klinkt het bij de werkmannen.

De optocht van de spelers op het podium op de Markt van Brugge moet de absolute apotheose worden van de eerste titel van Club Brugge in elf jaar tijd. In en rond de Markt worden tienduizenden supporters verwacht om hun helden te begroeten. Sommigen verwachten zelfs een opkomst van 60.000 mensen. Sinds 20 uur deze avond is een Nederlandse firma volop in de weer om het podium tijdig klaar te krijgen. “Normaal gezien moet de volledige constructie tegen 1 uur deze nacht volledig klaar zijn”, zeggen de werkmannen. “We kregen om vijf uur deze middag de bestelling en zijn meteen vertrokken uit Nederland.”

Vanaf 15 uur

De grote aankomst van de spelers, die in een oldtimerbus de Brugse binnenstad zullen binnenrijden, wordt verwacht rond 16 uur. Al vanaf 15 uur gaan de festiviteiten van start met optredens en een groot scherm. Q-presentator Sven Ornelis zal hier alles in goede banen leiden. Om 15.45 uur vertrekt de Clubkaravaan aan het stadion onder politiebegeleiding richting Brugse binnenstad. Om 16 uur wordt de bus op ‘t Zand verwacht, waarna deze via de Zuidzandstraat en de Steenstraat de Markt zal bereiken. De uitbaters van de horecazaken op de Markt kregen de toestemming om extra tapinstallaties te installeren voor hun zaak. Op de Burg zullen bovendien extra fietsenstallingen voorzien worden.(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier