Ongewijzigd Club Brugge, Thelin krijgt voorkeur op Teo

De Amerikaanse doelman Ethan Horvath behoudt het vertrouwen. © BELGA
Redactie KW

Michel Preud’homme houdt vast aan het team dat vorige week Charleroi versloeg. Anderlecht-coach René Weiler voert Brugge in vergelijking met de competitiewedstrijd van vorig weekend tegen Zulte Waregem twee wijzigingen door.

Frank Boeckx gaat in het Jan Breydelstadion op zoek naar zijn veertiende clean sheet van het seizoen. Kara Mbodj keert terug uit schorsing en neemt zijn plaats centraal achterin weer in, naast de secure Uros Spajic. Bram Nuytinck verdwijnt daardoor naar de bank. Op de flanken staan Dennis Appiah en Ivan Obradovic. Op het middenveld moeten Ebbenhouten Schoen Youri Tielemans, Sofiane Hanni en Leander Dendoncker voor evenwicht en openingen zorgen, voorin krijgt Isaac Thelin de voorkeur op Lukasz Teodorczyk, wiens kanon nu al weken droog staat. Thelin viel vorig weekend nog in tegen Essevee en scoorde even later het tweede doelpunt.

Refaelov dan toch in de tribune

Bij de thuisploeg geeft coach Michel Preud’homme het vertrouwen aan het elftal dat vorig weekend met 1-3 ging winnen in Charleroi. Dat betekent dat Ethan Horvath ondanks zijn misser op Mambourg in doel opnieuw de voorkeur krijgt op Ludovic Butelle. Achterin staan Helibelton Palacios en Ahmed Touba op de flanken, Bjorn Engels en Stefano Denswil vormen het hart van de verdediging. Op het middenveld staan aanvoerder Ruud Vormer, Claudemir en Hans Vanaken. Dorin Rotariu en Gouden Schoen José Izquierdo spelen in steun van diepe spits Jelle Vossen.

Lior Refaelov, die eerst niet en dan weer wel in de selectie zat, valt uiteindelijk naast de wedstrijdselectie en zit zelfs niet op de bank. De Israëliër is nog maar pas hersteld van een blessure aan de adductoren.

Alle ogen zijn dit weekend gericht op de topper in Brugge. Als Anderlecht de drie punten pakt in het Jan Breydelstadion, is de 34e landstitel voor de Brusselaars op twee speeldagen voor het einde van de competitie een feit. Bij een Brugse zege komt Club terug tot op één punt van Paars-wit.

Club Brugge:

Horvath – Palacios, Engels, Denswil, Touba – Vormer, Claudemir, Vanaken – Rotariu, Vossen, Izquierdo

Anderlecht:

Boeckx – Appiah, Spajic, Kara, Obradovic – Dendoncker, Hanni, Tielemans – Chipciu, Thelin, Acheampong

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier