Ondanks de vele missers wint Club Brugge toch eenvoudig in Westerlo

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge won zaterdagavond met 0-2 op het veld van hekkensluiter Westerlo. Abdoulay Diaby en Claudemir scoorden al in de eerste helft.

Op bezoek bij rode lantaarn Westerlo ging Club Brugge zaterdagavond op zoek naar zijn tweede uitoverwinning van het seizoen. Voor het eerst koos Michel Preud’homme voor continuïteit. In vergelijking met afgelopen woensdag moest hij enkel de geschorste Laurens De Bock vervangen. Boli Bolingoli kwam in zijn plaats. Westerlo pakte woensdagavond in extremis een punt op bezoek bij Moeskroen-Péruwelz, maar toch voerde Harm van Veldhoven twee wissels door Nils Schouterden en Khaleem Hyland verdwenen uit de ploeg ten voordele van West-Vlaming Maxime Annys en Mohammed Aoulad. Club had voor deze wedstrijd de statistieken aan zijn kant. Blauw-zwart verloor in zijn geschiedenis nog maar één keer van Westerlo.

Diaby doet het opnieuw

De studieronde duurde ruim twintig minuten, maar halfweg de eerste helft was de eerste grote kans wel meteen raak. Diaby miste eerst een voorzet van Vossen, maar toen Claudemir de bal opnieuw voor kon brengen, kon de Malinees toch half liggen binnend trappen. Voor Diaby zijn derde goal in vier dagen en zijn achtste van dit seizoen. Vijf minuten later kreeg Vossen een grote kans om de score te verdubbelen, maar de Limburger trapte naast. Opnieuw vijf minuten later viel het tweede Brugse doelpunt toch. Claudemir reageerde het vlugst op een gekraakt schot van Gedoz. Van Langendonck kon de bal eerst nog tegen de lat duwen, maar was in de herneming kansloos op de intikker van Claudemir. Op slag van rust kwam Meunier nog dicht bij de 0-3, maar na zijn één-twee met Vanaken trapte de rechtsachter op de paal.

Ondanks de vele missers wint Club Brugge toch eenvoudig in Westerlo
© BELGA

Club mist grote kansen

Ook na de pauze bleef Club de meest dominante ploeg. De eerste kans van de tweede helft was voor de Bruggelingen, maar Vossen vond de voeten van Van Langendonck op zijn weg. Pas in de 53ste minuut kwam het eerste schot tussen de palen van Westerlo, maar Bruzzese reageerde attent op het schot van De Ceulaer. Net voor het uur kreeg Vossen zijn derde grote kans van deze match, maar opnieuw kon de spits niet scoren. Van Langendonck bracht redding met de voet. Daarna viel de match wat stil, maar toen Bruzzese onder een hoge bal doorging, schoot het publiek opnieuw wakker. De thuisploeg kon echter niet profiteren. Drie minuten later kon Duarte nog een schot van Gounongbe afblokken. Bij het ingaan van het slotkwartier kwam Gedoz nog tweemaal dicht bij een doelpunt, maar telkens stond Van Langendonck pal.

Te lage score

Club bleef de missers opstapelen. Onder andere Vanaken weigerde nog een geschenk van Schuermans te aanvaarden en vier minuten later miste ook Claudemir nog van dichtbij. Na een pass van Vossen en een knap overstapje van de ingevallen Vazquez vond de Braziliaan opnieuw Van Langendonck op zijn weg. Uiteindelijk bleef het 0-2, maar de score had veel hoger moeten oplopen. Dankzij deze tweede overwinning op rij springt Club voorlopig over Zulte Waregem, dat zondag nog speelt tegen KV Kortrijk, naar de vierde plaats. Volgende week zondag sluit blauw-zwart de heenronde af met een thuiswedstrijd tegen KRC Genk, maar eerst volgt donderdag nog de vierde wedstrijd in de groepsfase van de Europa League tegen Legia Warschau.

(KPL)

Ondanks de vele missers wint Club Brugge toch eenvoudig in Westerlo
© BELGA

Doelpunten: 23′ Diaby (0-1), 33′ Claudemir (0-2).

KVC Westerlo: Van Langendonck, Apau, Ruyssen, Schuermans, Daems, Lecomte (59′ Schouterden), Annys (85′ Hyland), Cools, De Ceulaer, Visnakovs (46′ Gounongbe), Aoulad.

Club Brugge: Bruzzese, Meunier, Denswil, Duarte, Bolingoli, Simons, Claudemir, Vanaken, Diaby (81′ Dierckx), Vossen (91′ Pereira), Gedoz (74′ Vazquez).

Gele kaarten: 49′ Gedoz, 64′ Bolingoli, 80′ Annys.

Scheidsrechter: Bart Vertenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier