Officieel: Tomas Pina naar Club Brugge

In de halve finale van de Europa League ging Villarreal eruit tegen Liverpool. © BELGAIMAGE
Redactie KW

Landskampioen Club Brugge heeft zich maandagmiddag versterkt met de Spaanse middenvelder Tomas Pina. Hij komt over van Villarreal.

Pina, een 28-jarige verdedigende middenvelder, was al langer een transferdoelwit van Club. Op de website van de Bruggelingen wordt hij aangekondigd als een technisch vaardige speler met een pak ervaring.

De Spanjaard kwam de voorbije drie seizoenen uit voor Villarreal, waarmee hij afgelopen seizoen in de halve finales van de Europa League strandde. In La Liga eindigde Villarreal vorig seizoen vierde.

Het feit dat Club Brugge zich dankzij de titel rechtstreeks plaatste voor de poulefase van de Champions League speelde een doorslaggevende rol in het transferdossier. Club ziet in Pina de ideale opvolger van kapitein en leider Timmy Simons. Simons wordt eind dit jaar 40.

Blauw-zwart heeft een principesakkoord met Villarreal. Pina reist vandaag nog af naar België en ondergaat meteen medische testen. Nadien tekent de middenvelder voor vier seizoenen en sluit hij aan op stage in het Nederlandse Garderen.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier