Obbi Oulare blikt vooruit naar Europa League: “Snel sleutel vinden om wedstrijd open te breken”

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge verdedigt donderdagavond in de terugwedstrijd in de zestiende finales van de Europa League tegen Aalborg een 1-3 bonus uit de heenwedstrijd en dus rekent Blauw-zwart opnieuw op Obbi Oulare om de Deense muur te slopen.

“We vonden ginder snel de sleutel om de wedstrijd open te breken. We hebben er een goed resultaat neergezet en donderdag proberen we dat opnieuw”, vertelde Oulare woensdag tijdens de persconferentie

De negentienjarige Oulare brak dit seizoen door bij Blauw-zwart en scoorde vorige week op bezoek bij Aalborg zijn eerste treffer in een Europese wedstrijd. De zoon van voormalig Racing Genk-aanvaller Souleymane kopte het openingsdoelpunt tegen de netten en brak zo de ban voor Club, dat het uiteindelijk vlot met 1-3 haalde en zo voor het eerst sinds 2004 nog eens op weg lijkt zich voor de achtste finales van een Europese Bekercompetitie te kwalificeren. Ook in de competitie en de Beker van België vond Oulare al de weg naar de netten, maar een volledige wedstrijd uitspelen lukte nog niet. In de competitie zit hij in tien duels pas aan iets meer dan driehonderd minuten. “Ik voel me nog niet honderd procent fit, misschien kon ik daardoor dit seizoen nog geen volledige wedstrijd spelen. Ik weet niet wanneer ik honderd procent zal zijn. Ik ben fitter dan in het begin van het seizoen, maar ik moet nog veel stappen zetten. Ook tegen Aalborg moest ik naar de kant. Toen ging het echter om een onschuldige trap, niks erg”, aldus Oulare, die tevreden terugblikte op het duel in Denemarken. “Het was echt speciaal om in Europa te kunnen scoren.”

“Het vertrek van Castillo was niet echt van belang voor mij, want bij elke grote club heb je concurrentie”

Club Brugge liet tijdens de wintermercato aanvaller Nicolas Castillo naar Mainz vertrekken, waardoor er voor de beloftevolle Oulare een concurrent wegviel in de spits. “Het vertrek van Castillo was niet echt van belang voor mij, want bij elke grote club heb je concurrentie. Ik beschouw het wel als een teken van vertrouwen, ze rekenen duidelijk wel op mij. Ik voel geen extra druk: ik weet wat ik kan en wat ik niet kan.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier