Nu ook Vazquez onzeker, MPH moet puzzelen voor match tegen Dnipro

Michel Preud'homme heeft maar weinig opties over voor de kwartfinale tegen Dnipro van donderdagavond. © BELGA
Redactie KW

Club-coach Michel Preud’homme leeft met kopzorgen toe naar de heenwedstrijd van de kwartfinales in de Europa League van donderdag tegen het Oekraïense Dnipro Dnipropetrovsk.

Aan het indrukwekkende lijstje met geblesseerden kan nu ook Boli Bolingoli toegevoegd worden, de winger is out met een enkelblessure. De pas van een zware enkelkwetsuur herstelde Victor Vazquez is dan weer twijfelachtig. De Spaanse spelmaker had dinsdag last van angina en kon woensdag maar een deel van de training afwerken. Dat maakte Michel Preud’homme woensdag tijdens de persconferentie in het Brugse Jan Breydelstadion bekend.

Naast Bolingoli zijn onder meer ook Engels (knie), Gedoz (lies), Duarte (dij) en Meunier (buik) buiten strijd. Stefano Denswil en Claudemir zijn Europees dan weer niet speelgerechtigd. MPH moet dus een resem basispionnen missen tegen Dnipro. “Het is deze keer niet zo moeilijk een ploeg te maken wegens die afwezigheden. We gaan wel een competitief elftal aan de aftrap brengen, maar op de bank heb ik niet veel wisselmogelijkheden meer en dat terwijl onze invallers al vaak het verschil hebben gemaakt. In het aanvallende compartiment zie ik nog wel een tweetal invallers, bij onze verdedigers mag er niemand meer uitvallen. Daarnaast kan de opeenvolging van wedstrijden met deze kleine kern voor problemen zorgen”, aldus Preud’homme.

Met deze selectie moet Preud’homme het rooien

Club Brugge maakte de 21 namen voor het Europese treffen van donderdagavond intussen bekend. In doel uiteraard Mathew Ryan, achteraan mogen Davy De fauw, Brandon Mechele en Laurens De Bock op een plaats in de basis rekenen. Bij de verdedigers worden ook jonkies Gauthier Libbrecht en Dario van den Buijs aan de selectie toegevoegd.

De geselecteerde middenvelders zijn Timmy Simons (die wellicht naar achteren wordt gehaald), Francisco Silva, Victor Vazquez en Ruud Vormer, maar ook de jeugdige spelers Sander Coopman, Yannick Reuten en Reningelstenaar Christophe Callens. Valt ook Vazquez nog helemaal uit, dan moet MPH nog meer gaan schuiven of een beroep doen op een youngster. In de aanval selecteerde blauw-zwart Lior Refaelov, Tom De Sutter, José Izquierdo, Tuur Dierckx, Obbi Oulare en de ook al jonge Michiel Clyncke.

(Belga/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier