Nicolas Castillo definitief weg bij Club Brugge, ook interesse voor Felipe Gedoz

© BELGA
Redactie KW

De Chileense aanvaller gaat in Mexico aan de slag bij Pumas MX.

Dat maakten de Mexicanen donderdag bekend op hun website, Blauw-Zwart zelf bevestigde het nieuws ook bij monde van CEO Vincent Mannaert.

Nicolas Castillo speelde tot voor kort bij zijn jeugdclub, het Chileense Universidad Catolica. In tegenstelling tot zijn periode in Brugge scoorde Castillo daar wel aan de lopende band. Met dertien treffers was de nog steeds maar 23-jarige aanvaller dit seizoen topschutter in eigen land, enkele dagen geleden schonk hij zijn club met twee treffers de twaalfde landstitel in Chili.

Bij Club vond Castillo nooit helemaal zijn draai, waarna hij achtereenvolgens werd uitgeleend aan het Duitse Mainz en het Italiaanse Frosinone. Nu kiest hij voor een verblijf in Mexico.

“Die transfer werd vandaag afgerond”, bevestigde Mannaert donderdag op de website van de Belgische landskampioen. “Nico heeft een sterk seizoen achter de rug in Chili en wou dat verzilveren met een lucratieve transfer naar Mexico”, klonk het bij Mannaert, die ook wist te vertellen dat er voor Felipe Gedoz concrete interesse vanuit Brazilië en Turkije is.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier