“Mijn zoontje Jerôme mag mee op het veld”

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Hanne De Man loopt al sinds maandag op eieren. Voor haar kan de bekerfinale er niet snel genoeg zijn. Het belooft dan ook een bijzondere dag te worden. Niet alleen omdat Club de tweede opeenvolgende beker kan winnen, maar ook omdat zoon Jerôme het veld mag oplopen met een speler van FCB.

Hanne De Man (30) woont samen met haar man Thibaud Smitz en de kinderen Juliette en Jerôme in de Roeselarestraat, op de grens met Hooglede. Professioneel werkt ze als leerkracht bij Ter Sterre in Moorslede. Zondagvoormiddag vertrekt ze met een bus van supportersclub Blauw-Zwart uit Lichtervelde naar de bekerfinale in Brussel. “Een wedstrijd die ik absoluut niet wil missen”, begint Hanne enthousiast te vertellen.

“Vorig jaar was ook al een superdag. Te beginnen op de bus met heel veel sfeer, de adrenaline die door je lijf giert en dan de finale zelf die enorm stresserend was, maar dankzij het late winnende doelpunt van Club tegen Anderlecht echt een onvergetelijk moment was. Ik loop al sinds maandag nerveus voor de match van zondag tegen Standard. Het belooft zwaar te worden.”

Zussen De Man

Het wordt extra speciaal omdat ook zoontje Jerôme te zien zal zijn op het veld. “Dankzij een wedstrijd op het internet mag hij mee met de spelers het veld oplopen. Vorig jaar mocht hij dat ook al eens doen, tijdens de bekerwedstrijd tegen Cercle Brugge, maar toen was het stadion maar half gevuld én was het aan de hand van een Cercle-speler. Nu is het voor 50.000 man én bij een speler van Club. Hij hoopt alvast dat hij samen met Ruud Vormer mag oplopen, maar ik denk dat alle spelers voor hem goed zijn. Normaal kon hij niet mee naar de bekerfinale, maar zo zal hij de wedstrijd toch van in het stadion zien.”

Onze bus vertrekt al in de voormiddag, het belooft zwaar te worden

Ten huize Smitz-De Man is niet de man gepassioneerd door voetbal en gaat de vrouw gewoon mee voor de gezelligheid, maar is het eerder omgekeerd. “Thibaud heeft geen abonnement op Club, hij is er zondag wel bij, maar vooral voor de sfeer en om een pintje te drinken. Voor mij is het wel big business. Sinds een zevental jaar heb ik samen met mijn zus, Nele De Man, en enkele vrienden een abonnement op Club. Het is plezant om telkens met je zus naar de voetbal te gaan, als zij er niet bij is, dan is het toch niet hetzelfde.”

Stress

“Sowieso worden het opnieuw stresserende maanden met de play offs in aantocht. De beker is mooi meegenomen, maar vooral de titel is belangrijk. Ik heb nog nooit echt een kampioenenviering meegemaakt, mocht dat lukken, dan belooft het een gigantisch feest te zijn. Zeker na al die jaren met vele ontgoochelingen na het mislopen van het kampioenschap. We zitten dit jaar met een goed team en ik heb er een positief gevoel bij, maar toch zal het opnieuw van details afhangen.”

“Club Brugge is een warme, familiale club, waarbij de spelers vechten voor iedere bal, dat is wat we als supporter willen zien. Maar meer dan voetbal, is het ook een sociaal gebeuren met vele vrienden.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier