“Mijn pronostiek? 2-0”

Redactie KW

In het spoor van ‘zijn’ ploeg Club Brugge trekt Thomas Packeu uit de Hoge Akker in Jabbeke zondag naar de Heizel voor de Bekerfinale tegen Standard. “Ik ben al fan van toen ik kind was, maar nu heb ik voor het eerst ook een abonnement.”

“Ik ben niet echt opgegroeid in een gezin van voetbalfans”, zegt Thomas Packeu (35). “Pas in de lagere school, toen de kinderen begonnen te kiezen tussen Club en Cercle, is mijn interesse gegroeid. Bij mij was de keuze voor blauw-zwart snel gemaakt. In het middelbaar heb ik dan ook af en toe eens matchen meegepikt. En sindsdien ligt mijn hart bij Club Brugge.”

Extra sfeer op de werkvloer

Dit seizoen is Thomas voor het eerst abonnee. “Als rolstoelgebruiker zit je dicht bij het veld en beleef je alles vanop de eerste rij. Dat is wel een voordeel. Maar als het regent, ben je wel kletsnat”, lacht hij. “Ondertussen heb ik al geleerd om een regencape mee te nemen.”

Thomas werkt als software developper bij Informat. “Mijn baas is een buffalo en ik heb ook een aantal collega’s die Anderlechtsupporter zijn. Dus die grote matchen zorgen wel altijd voor wat extra sfeer op de werkvloer. Maar ik ben niet zo fanatiek. Al hoop ik natuurlijk wel altijd dat Club wint Voor zondag, tegen Standaard gok ik op 2-0.”

Echtgenote Lien is niet echt een voetbalfan. “We hebben elk onze interesses”, zegt Thomas. “We doen al heel veel samen. Dus het is goed om ook eigen hobby’s te hebben..”

“Mijn dochter Ina is twee en is voorlopig ook niet echt geïnteresseerd in voetbal”, lacht Thomas. “Papa is naar de voetbal, dat weet ze wel. Maar verder heeft ze nog niet echt een idee van wat daar gebeurt. Ze vraagt altijd of ik meegedaan heb. En als ik dan antwoord dat papa dat niet goed genoeg kan, antwoordt ze : je moet gewoon hard op de bal schoppen, dat is toch niet moeilijk!?”

(IN)