"Mijn gips was doorweekt van bier en champagne"

14/05/16 om 17:40 - Bijgewerkt om 17:40

Dag op dag elf jaar na de laatste titel kan Club Brugge zich zondag opnieuw tot kampioen van België kronen in een duel met aartsrivaal Anderlecht. Peter Van der Heyden (39) en Olivier De Cock (40) waren toen twee van de absolute gangmakers van de Solliedmachine. Wij hadden deze week op een zonnig terrasje in hartje Brugge een geamuseerd gesprek met 'Cockie' en 'de Pé'.

Wanneer Olivier De Cock over Club Brugge praat, dan doet hij dat nog steeds in de wij-vorm. Blauw-zwart in hart en nieren. "Die clubliefde zit er ingebakken", aldus De Cock. "Ook mijn zoon supportert voor Club Brugge en het is leuk om dat samen mee te maken. Hij hunkert echt naar die titel. Bij de vorige kampioenenvieringen is hij mee op het veld geweest, maar hij was toen amper drie en vijf jaar oud. Veel weet hij daar dus niet meer van, maar hij herinnert zich wel nog dat Andres Mendoza ooit eens champagne op hem gespoten heeft."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!