Michel Preud’homme zag te veel verdedigende fouten

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge ging donderdag met de billen bloot op de eerste speeldag in de groepsfase van de Europa League. Op bezoek bij Napoli slikte een zwak blauw-zwart 5-0 forfaitcijfers.

Michel Preud’homme hekelde na de wedstrijd de vele defensieve fouten van zijn team.

“Om hier een resultaat te halen, moest je verdedigend top zijn. Dat zijn we echter niet geweest”, zegt de coach op de teamwebsite. “De beginfase was bovendien beslissend. Twee voorzetten van hen werden twee goals, terwijl twee voorzetten van ons niets opleverden. Dan zakt uiteraard het vertrouwen weg en kom je in de problemen. Verdedigend had het veel beter moeten zijn.”

“Bovendien zijn we gebotst op een sterk Napoli, dat zelf vlug vertrouwen kreeg”, gaat MPH verder. “Ze waren heel erg precies in hun passing en voorzetten. In de tweede helft hebben we geprobeerd om evenwicht te krijgen door verdedigende spelers in te brengen, maar elke diepe bal zorgde voor gevaar. Hun offensieve compartiment was heel erg sterk. We moeten nu oplossingen proberen te vinden. We werken al hard, maar misschien moeten we nog harder werken of anders werken om dat vertrouwen terug te vinden.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier