Michel Preud’homme wordt coach naar Engels model bij Club Brugge

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Op een persconferentie gaf Michel Preud’homme maandagmiddag tekst en uitleg bij zijn beslissing om te blijven als trainer van Club Brugge.

Bart Verhaeghe opende maandag de druk bijgewoonde persconferentie in het Jan Breydelstadion. “In de winter had Michel al aangegeven dat hij op het einde van het seizoen wou stoppen”, opende de voorzitter. “Wij hebben daar zeer begripvol en respectvol op gereageerd, want we weten dat veertig jaar aan de top werken zijn tol kan eisen. Voor ons is Michel veel meer dan een trainer. Hij is familie en met familieleden heb je het beste voor. Eerst wilden we samen de titel pakken en pas daarna zou een evaluatie volgen. Die titel heeft Michel nog meer respect opgeleverd. We hebben hem de tijd gegeven om de juiste keuze te maken. We zijn heel dankbaar en blij dat hij alsnog gekozen heeft om te blijven. Michel maakt een ploeg en de spelers beter en we hebben er het volste vertrouwen in dat ook de toekomst succesvol zal zijn.”

Steun

Michel Preud’homme bedankte op zijn beurt de voorzitter voor zoveel lovende woorden. “Verschillende aspecten hebben mij van mening doen veranderen”, verklaarde hij zijn beslissing. “Eerst en vooral was er de steun van het bestuur, dat mij steunt in de keuze voor een andere manier van werken. Daarnaast was er ook de enorme steun van de achterban. Dat heeft een enorme indruk op mij gemaakt. Ook de spelers en mijn eigen kinderen waren vragende partij voor een verlengd verblijf.”

Innoveren

Preud’homme zal volgend seizoen wel iets anders te werk gaan. Hij wordt trainer naar Engels model, waarbij hij zelf minder vaak op het trainingsveld zal staan. “We gaan nog maar eens innoveren. Zelf zal ik ook moeten leren delegeren en afstand nemen. In weken zonder midweekmatchen zal ik zelf niet meer elke dag op het veld staan, zeker niet in het begin van de week. Ik weet dat ik omringd word door een sterke technische staf. Voor Philippe Clement is dit ook de ideale tussenstap richting het hoofdtrainerschap. Hij zal meer verantwoordelijkheden krijgen en ik zal nog meer ‘to the point’ kunnen werken.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier