Michel Preud’homme wil nog niets kwijt over zijn toekomst

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Een bijzonder trotse Michel Preud’homme stond na de wedstrijd de pers te woord.

De Brugse coach opende zijn persbabbel met een terugblik op de wedstrijd. “Toen wij van het hotel naar het stadion reden, zagen we de honger van de supporters. Over een rit waar we normaal tien minuten over doen, deden we nu een half uur. De ploeg was al gemotiveerd, maar dat heeft de motivatie nog groter gemaakt. Dat heeft zich ook vertaald in de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut hebben we hoge pressing gezet en die eerste twee doelpunten, die snel na elkaar vielen, zorgden natuurlijk wel voor wat rust. Anderlecht heeft in de hele wedstrijd één kans gehad, voor de rest hadden wij de match voortdurend onder controle. Ik denk dan ook dat we de verdiende winnaar zijn én de verdiende kampioen.”

Alles opgeofferd

In zijn derde seizoen in Brugge brengt Preud’homme dus de landstitel naar de Breydelstad. “Bij mijn aankomst heb ik al gezegd dat ik geen toverstok heb. ik heb alleen een visie, maar het vergt wat tijd om iedereen in dezelfde richting te krijgen. Elke transferperiode hebben we daaraan gewerkt. Het had vorig seizoen ook al kunnen gebeuren, maar toen was onze honger zo groot dat we alles wilden. Dit seizoen hebben we alles opgeofferd voor de titel. We hebben er hard voor gewerkt.”

Opnieuw vertrokken

Na elf jaar droogte schenkt Preud’homme dus opnieuw een titel aan Club Brugge, net zoals hij eerder bij Standard al deed na 25 jaar. “Ik heb hier hetzelfde gevoel, al is dat misschien minder evident, want ik ben een geboren Luikenaar. In tegenstelling tot de pers hebben deze club én deze fans altijd achter mij gestaan. Of dat ook betekent dat ik blijf ? Het is nog te vroeg om daarover te spreken. Er zijn nog twee matchen te gaan. Eerst willen we deze titel vieren. Ik ben er in elk geval van overtuigd dat Club opnieuw vertrokken is. Deze club heeft een goede structuur en heel wat sterke en gedreven mensen aan boord.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier